1. Home
  2. Vesti
  3. Rekordno i Bugatti u 2022.
Rekordno i Bugatti u 2022.
0

Rekordno i Bugatti u 2022.

147
0
Podelite sa prijateljima:

Među 80 vozila koje je brend iz Molshajma sastavio prošle godine bio je Chiron s rednim brojem 400, kao i poslednjih devet jedinica modela Super Sport 300+, kao i poslednji Chiron i Chiron Sports za Evropu. Svih deset primeraka Centodiecija, koji predstavlja modernu počast modelu EB110, isporučeno je i 2022. godine.

Manje od 100 jedinica Chirona tek treba da bude sastavljeno, zajedno sa 99 primeraka W16 Mistrala, roadstera koji je predstavljen prošlog leta na The Quail, A Motorsports Gathering, tokom Monterey Car Week-a. Egzotika sa otvorenim krovom koristi isti W16 kvad-turbo motor od 8,0 litara, koji proizvodi 1.600 KS (1.177 kW) i može da postigne 420 km/h. Celokupna serija je rasprodata pre zvanične premijere.

„Kao i svi prvoklasni međunarodni luksuzni brendovi koji se takmiče na vrhunskom nivou izvrsnosti dizajna i performansi, Bugatti se 2022. suočio sa raznim izazovima,“ rekao je predsednik Kristof Piošon. „Ali sa timom koji nema premca u smislu talenta, strasti i posvećenosti, Bugatti se još jednom suočio sa takvim izazovima, stvarajući i realizujući uzbudljive prilike“.

Osim što je isporučio rekordan broj automobila tokom 2022. godine, francuska marka hiperautomobila otvorila je i nekoliko novih salona, čime je proširila svoj domet u više delova sveta. Ove godine će biti otvoreno više salona, navode u Bugattiju, jer žele da dodatno ojačaju svoju poziciju, posebno pod formiranjem Bugatti Rimca, na čelu sa Mateom Rimcem, koji je prošle godine dunuo jednu svećicu sa svoje rođendanske torte.

„Bugatti će nastaviti da prikazuje najnaprednije tehnologije; Kako se svet razvija, Bugatti će nastojati da ostane na vrhuncu pravih automobilskih performansi, dizajna, tehnologije i najfinije izrade“, prokomentarisao je Mate Rimac. „Etore Bugati je jednom rekao: ’Ako se može porediti, to više nije Bugatti.‘ Ova vizija je istinita danas kao i nekada.

Ali kakvo je to iznenađenje koje se otkriva za nekoliko meseci? Pa, proizvođač automobila tvrdi da će poštovati svoje „bogato nasleđe u motosportu i povezanost sa 24 sata Le Mana, koji ove godine slavi stogodišnjicu“. Zvuči ili kao novi konceptni automobil, ili možda kao model po meri koji je možda naručio jedan od njihovih kupaca dubokog džepa. Šta god da planiraju, to će sigurno biti uzbudljiva mašina.

AutoRepublika

(147)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments