1. Home
  2. Vesti
  3. U pripremi Lexusova verzija Toyote Yaris Cross?
U pripremi Lexusova verzija Toyote Yaris Cross?
0

U pripremi Lexusova verzija Toyote Yaris Cross?

189
0
Podelite sa prijateljima:

Na taj način ćemo dobiti novi „ulazni“ Lexus.

Nije prošlo mnogo vremena od debitovanja UX krosovera 2018. godine (TEST), nakon čega je japanski proizvođač saopštio da ne planira da u ponudi ima vozilo ispod 30.000 dolara. To je moglo da se interpretira na taj način da Lexus neće lansirati bilo šta što je manje od UX-a, međutim po najnovijim glasinama koje kolaju internetom, to ipak neće biti slučaj. Da li je novi BX, koji će se pozicionirati ispod UX-a u pripremi?

Ako tako zaista bude, Lexus BX zapravo neće biti potpuno nova kreacija, jer će biti baziran na nedavno predstavljenom Toyota Yaris Crossu, malom krosoveru zasnovanom na pripadniku japanske marke u B segmentu. Za sada nema bilo kakvih fotografija nove „mini“ premijum mašine, ali ono što se može očekivati je Lexusova vretenasta maska hladnjaka i višak hroma tako gde Yaris Cross poseduje crne površine. Takođe je moguće da karoserija BX-a bude nešto bliža tlu zarad boljih asfaltnih performansi.

Glasine dalje kažu da bi BX koristio hibridni pogonski sistem, direktno preuzet od Yaris Crossa, što podrazumeva 1,5-litarski benzinac uparen s elektromotorom, koji zajednički isporučuju 118 ks. Eventualno F sport izdanje bi u igru uvelo pogon na sve točkove, ali nije precizirano o kojoj količini snage se radi.

Ovo su svakako interesantne glasine uzimajući u obzir prethodno saopštenje Lexusa da nije zainteresovan za proizvodnju modela ispod 30.000 dolara. Međutim, takođe treba imati u vidu da je ova izjava pre svega bila vezana za poslovanje u Severnoj Americi. Da podsetimo, Yaris Cross će u ponudi biti isključivo na evropskom i azijskom tržištu, tako da ukoliko dođe do BX-a, on će sigurno biti prisutan na istoj teritoriji. Toyota nije objavila cenovnik za Yaris Cross, ali bi početna cena trebalo da bude približno 27.800 evra.

Ukoliko se glasine ispostave tačnim, Lexus BX bismo mogli da vidimo 2023.

(189)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments