1. Home
  2. Life
  3. Tehnologija & IT
  4. Polestar 2 i Google dodatno jačaju svoju tehnološku vezu
Polestar 2 i Google dodatno jačaju svoju tehnološku vezu

Polestar 2 i Google dodatno jačaju svoju tehnološku vezu

111
0
Podelite sa prijateljima:

Polestar 2 je postigao pravi uspeh iako je jedini model koji se nalazi u katalogu švedskog brenda. Električna limuzina je osvojila sva tržišta na kojima je prisutna, jer je za samo dve i po godine proizvedeno 100.000 primeraka. To je ozbiljan konkurentni model koji na tržištu pliva praktično sam, ali koji će uskoro imati važne konkurente sa kojima će morati da se nosi.

Iz tog razloga, švedski brend će primeniti niz poboljšanja kako u estetskom, tako i u opremi, koja će takođe uticati na šasiju i pogonski sistem. Neke novine se već testiraju i koje će stići tokom ove 2023. godine, vrlo verovatno pre dolaska novog Polestara 3. Prve jedinice drugog modela električne palete biće na evropskim putevima sledećeg leta. Ali pre ažuriranja na polovini veka, Polestar 2 će dobiti novu funkciju od Google-a.

Ova nova funkcija će stići do električne limuzine putem bežičnih ažuriranja OTA počevši od sledećeg marta, iako neće jednovremeno stići na sva tržišta. Prvo na jedinicama Polestara 2 namenjenih SAD, a kasnije će se proširiti i na druga tržišta, uključujući Evropu. „Google pomoćnik“ će se instalirati u električni model, omogućavajući mu da ponudi iscrpniju kontrolu nad svojom tehnologijom.

Preko kompatibilnog uređaja biće moguće aktivirati daljinske funkcije kao što je praćenje stanja vozila i funkcije kao što su zaključavanje i otključavanje vrata. Ali takođe će biti moguće prethodno aktivirati klima uređaj putničkog prostora ili čak proveriti stanje napunjenosti baterije. Sve to bez potrebe da konsultujete aplikaciju instaliranu na mobilnom telefonu.

Polestar 2 je dostupan u rasponu od 8 verzija, uključujući opcije jednog elektromotora sa zadnjim pogonom ili sa dva motora i pogonom na sve točkove, povezane sa baterijom sa dva nivoa kapaciteta. Snaga Polestara varira između 231 i 476 konjskih snaga, a autonomija između 455 i 531 kilometra sa jednim punjenjem (ciklus WLTP).

AutoRepublika

(111)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments