1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla Semi – pomeren početak proizvodnje
Tesla Semi – pomeren početak proizvodnje
7

Tesla Semi – pomeren početak proizvodnje

379
7
Podelite sa prijateljima:

Kompanija Tesla primorana je da pomeri početka proizvodnje električnog kamiona Semi za kraj 2020. godine. 

Kada je Ilon Mask predstavio svetu električni kamion 2017. godine najavljeno je da će proizvodnja krenuti 2019. godine. No, po običaju kod Tesle su rokovi uvek preambiciozni, te je početak produkcije pomeren za kraj 2020. godine.

Razlog za odlaganje pojavljivanja Semija na tržištu je prema rečima prvog čoveka Tesle logistika. „Nemamo dovoljno baterija za tolika vozila“, rekao je Mask. Jednostavno logistika je još uvek problematični deo funkcionisanja ove kompanije.

Ujedno treba naglasiti da Tesla „juri“ najbolji kvartal u svojoj istoriji po pitanju isporučenih automobila. Akcenat je na proizvodnji Modela 3 koji se odlično prodaje sa obe strane Atlantskog okeana. Cilj je da se u toku ovog meseca dostigne norma od 1.000 proizvedenih automobila na dnevnom nivou, što se za sada čini nedostižnim.

Mada prosečnog fizičkog kupca Teslinih modela vest o kašnjenju Semija neće mnogo potresti, sumnjamo da će ova odluka izazvati zadovoljstvo kod velikih kompanija koje su već naručile svoje primerke električnog kamiona, a među njima su i FedEx, Walmart, UPS…

Početna cena za Semi sa autonomijom od 482 km je 150.000 dolara, dok varijanta sa najvećom autonomijom kretanja od 802 km (pri kretanju na otvorenom putu) ima početnu cenu od 180.000 dolara.

AutoRepublika

(379)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mad Max

Ko je nacrtao ovo „vozilo“ bio je pod nekim opojnim sredstvom, kokainom, LSD, krekom, spidom, ili nečim sličnim ili više njih u kombinaciji….

Balkanboj

https://www.teslarati.com/how-much-tesla-semi-truck-battery-pack-weigh/ „If the Tesla Semi uses 2 kWh to travel a mile, then a 500-mile range means 1,000 kWh of power. That is not the actual size of the battery, though, as the charging requirement would preclude a huge pack. In order to get 400 miles in thirty minutes of charging, Ewbank notes, the charger would have to be 1.6MW to achieve the 800kWh of promised charge in only 30 minutes. Charging at that rate is not possible because the result would be arching in the pack, which would surely be akin to the next Boring Company Flamethrower meme when… Pročitaj više »

moron

„mračiš“:)

Balkanboj

Ma kakvi mračim, čitam kojekakve gluposti a možda bi mi bolje bilo da manje znam.

TNT

Pa to znači da ceo TENT, maksimalno opterećen, kože da puni max 1.000 ovakvih kamiona u jednom trenutku?

Balkanboj

Tako nekako.
Šta će biti sa elektro mrežom kad krenu masovnije da se pune elektro automobili ako sada u špicu letnje (kada su uključeni klima uređaji) ili zimi (gde je veća potrošnja struje zbog grejanja) imamo elektro mrežu na maksimalnom opterećenju.
Neće elektro prenos i distribucija propustiti šansu za dobru zaradu.

TNT

Hvala ti za ovaj podatak, nisam to znao. Šta reći nego AUH! Zato znači Černobilj postade ponovo aktuelan, da nam objasne kako su tada uzrok tragedije bili „glupi i nestručni Rusi“, pošto će, kako stvari stoje, nuklearna energija jedina moći da zadovolji „glad“ za strujom.