1. Home
  2. Prezentacije
  3. Aehra predstavila enterijer svog SUV-a
Aehra predstavila enterijer svog SUV-a
2

Aehra predstavila enterijer svog SUV-a

487
2
Podelite sa prijateljima:

Aehra je pokrenula revoluciju na tržištu premijum električnih automobila sa nizom modela sa veoma futurističkim dizajnom u kombinaciji sa naprednom tehnologijom.

Italijanski startap je pre nekoliko nedelja predstavio konceptualni pregled svog prvog modela koji će lansirati krajem 2025. godine. U pitanju je veliki SUV u rangu sa najluksuznijim nemačkim modelima, pokazujući svoj spoljašnji stil, ali ne otkrivajući više detalja.

Sada je otvorio svoja vrata u stilu galebovih krila i otkrio svoju unutrašnjost, u najmanju ruku na visini eksterijera. Njegovo međuosovinsko rastojanje od tri metra nudi ogroman prostor i pogodnost za putovanje četiri ili pet putnika konstitucije igrača u NBA ligi, sa nezavisnim sedištima u prvom slučaju.

Ali nije prostor ono što se najviše ističe kod ovog modela, već je kontrolna tabla pretvorena u veliki ekran Full HD koji se širi izvan stubova vetrobranskog stakla sa efektom omotača.

Bez retrovizora, zamenjenih kamerama, ekrani su na krajevima ove avangardne kontrolne table sa različitim monitorima koji nude najpotpunije informacije. Od samog električnog pogonskog sistema, brzine, informacija o bateriji i preostaloj autonomiji, do konfiguracije klima uređaja i informacija navigacionog sistema.

Zapažen je i novi volan u obliku jarma, sa amblemom brenda na centralnom delu propraćenim ukrasnim motivom sa italijanskom zastavom i sa tankim ekranom dodatim na vrhu koji pruža dodatne informacije samo vozaču.

Ali, najinteresantnija stvar, a na šta se nijedan brend nije usudio, je proširenje ekrana nagore. Ova funkcionalnost je moguća samo kada je AEHRA SUV parkiran, pretvarajući unutrašnjost u pravi bioskop.

Ovo je pravi napredak tehnologije u svakom pogledu, jer je struktura sedišta napravljena od aluminijuma, ugljeničnih vlakana koja se mogu reciklirati i kože, dizajniranih da ponude nivo udobnosti ekvivalentan onom u prvoklasnim avionima.

Ovaj model je pravljen za uživanje u putovanjima, zahvaljujući snažnoj bateriji koju će smestiti između osovina, ponudiće domet koji će premašiti 800 kilometara sa jednim punjenjem.

AutoRepublika

(487)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Ovaj auto koristi do maksimuma sve prednosti e-pogona: kratak nos, veliki prostor za putnike, aerodinamicna karoserija. Pri tome ima originalan i dopadljiv dizajn. Licno mi se dopada njegova racionalnost. Veoma me interesuje kako ce publika da ga prihvati jer sa svojim kratkim nosem odstupa od dizajnerskog klisea drugih automobila. Njegov prednji deo, gde su prednja hauba i staklo takoreci u jednoj liniji, moze dvojako da se shvati: kao monospace minivan ali i kao Lamborgini!

TheStig

U potpunosti se slazem sa tobom. Odavno me nesto nije dizajnerski pozitivno iznenadilo kao ovaj automobil. 👍