1. Home
  2. Prezentacije
  3. Najmoćniji serijski pikap kamionet na svetu ima novo specijalno izdanje
Najmoćniji serijski pikap kamionet na svetu ima novo specijalno izdanje
1

Najmoćniji serijski pikap kamionet na svetu ima novo specijalno izdanje

1.05K
1
Podelite sa prijateljima:

Ram 1500 TRX nam je sigurno svima poznat čak i ako detaljno ne pratite tržište pikap kamioneta. Kako i ne bi bio. „T-Rex“ (da, zaista mu je takav nadimak) pruža 6,2-litarski motor „Hellcat“ i u kombinaciji sa kompresorom razvija čak 702 konjske snage.

To je za svega dva „grla“ više nego novi Ford F-150 Raptor R, ali opet dovoljno da se pohvali titulom najmoćnijeg pikap kamioneta ikada napravljenog. Potrebno mu je samo 3,7 sekundi da ubrza iz mirovanja do 100 km/h, što je ne samo tako davno bilo u samom rangu sa najbržim egzoticima na svetu.

Hellcat odbrojava svoje poslednje dane i otići će u istoriju sa većim kultnim statusom nego bilo koji drugi američki motor. Iz tog razloga, korporaciji Chrysler je u interesu da predstavi što više specijalnih izdanja pre nego što ode u penziju na kraju 2024. godine. Jedno od njih se zove Havoc Edition i ne donosi baš toliko izmena da se opravda velika cena.

Ram trenutno nudi samo jednu kombinaciju gde je celo vozilo ofarbano u jednu boju i to je crna. Ostale ponude se zasnivaju na dve boje, a upravo će Havoc Edition doneti novu takozvanu „Baja“ žutu boju. Veoma je slična ranijem izdanju pod imenom Ignite Edition, iako nas Ram ubeđuje da nije baš tako i da je „Baja“ potražila inspiraciju u sunčanim plažama istoimene pustinje u Meksiku.

Havoc stiže sa standardnim paketom „Level 2“, za koga je do sada bilo potrebno doplatiti, ali na ovoj konfiguraciji je deo opreme. Odlikuju ga 18-inčne felne, grafike na pikolici, zaštita sa unutrašnje strane prikolice, panoramski šiber i stepenica za lakši prilaz teretu. Enterijer je dobio delove kožnih sedišta i napucan je opremom, ali nema baš ništa što već nismo mogli da dobijemo na TRX-u. To znači da na kraju dana Havoc nam ne donosi baš ništa novo osim nove boje koja je već slična onoj viđenoj u prošlosti.

Možda najveći problem ovog vozila je njegova cena. Iznosi čak 106.445 dolara, što je za 10.295 „zelembaća“ više u poređenju sa svakim drugim TRX-om sa istom opremom. Takođe je za oko 20 hiljada najmanjih zelenih novčanica više od baznog TRX-a, ali ne sumnjamo da će svaki primerak biti rasprodat preko noći.

Nije nam poznato koliko jedinica će napustiti fabriku, a američki proizvođač vozila je u prošlosti oganičavao proizvodnju na manje od hiljadu jedinica. Ne sumnjamo da je T-Rex zaista fantastičan model, ali toliko naplaćivanje za boju postaje pomalo smešno.

AutoRepublika

(1048)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Bojim se da mi zbog dužine trupa ne bi odgovarao oblik naslona prednjih sedišta. Ne bi mi bilo udobno za duže sedenje … Tako da – ne kupujem 😊
Iako mi se baš posebno dopada ova žuta boja