1. Home
  2. Prezentacije
  3. Buick još jednom osvežio model Enclave
Buick još jednom osvežio model Enclave
1

Buick još jednom osvežio model Enclave

235
1
Podelite sa prijateljima:

Predstavljanje modela Enclave, što se iz ove perspektive posmatrano dogodilo poodavno (2007. godine) je bio izuzetno bitan događaj za Buick. Premijum divizija General Motorsa je prolazila kroz dosta uspona i padova kroz svoju istoriju, ali je tokom devedesetih godina prošlog veka od „omiljenog izbora doktora, profesora i bankara“ stigla do četvorotočkaša koji su kupovali uglavnom stariji ljudi.

I pod tim „stariji“, ne mislimo samo na one koji su tek otišli u penziju već i na njihove roditelje verovali ili ne. Pre nekih petnaestak godina, kada se velika recesija uveliko osećala, Buick je odlučio da podmladi svoju ponudu i na taj način izbegne sudbinu koja je već zadesila bratski Oldsmobile, a kasnije i Pontiac, Saturn i Saab.

Kao rezultat te generalne ideje je debitovao veći krosover Enclave i od prvog dana se pokazao velikim uspehom sa godišnjom isporukom od preko 60 hiljada jedinica na domaćem tržištu. Njegova popularnost je takođe odlična i u Kini, gde je Buick jedan od najprodavanijih brendova.

Ispred nas je sada treća generacija ovog krosovera sa kojim smo se već sreli početkom godine, a američki proizvođač vozila je sada objavio više informacija i zvaničnih fotografija.

Kao što je poznato,Buick je dugo godina prodavao prepakovane Opele i inspiracija u vidu nemačke firme je i dalje vidljiva na prvi pogled. Poveća maska hladnjaka, prošireni LED farovi i hromirana lajsna kompletiraju dizajnerske izmene, a u izboru je i nekoliko novih veličina felni. Najveće od njih su 20-inčne i rezervisane su za najekskluzivniji paket opreme nazvan Avenir. Njega odlikuju hromirana maskla hladnjaka i veliki broj značaka po čemu je jasno, već na prvi pogled, da u pitanju nije samo još jedan Enclave.

Buick je obratio mnogo pažnje i na enterijer za koji kaže da je u istom rangu kao i onaj kod Lexusa. Pomalo optimistično, rekli bismo za kompaniju koja ima imidž „fensi Chevroleta“, ali je brend ipak posvetio mnogo vremena i truda da promeni takvu percepciju.

Nadamo se aplikaciji kvalitetnih materijala i ugradnji opreme koju i inače očekujemo u nekom modernom četvorotočkašu. Za 2022. godinu kompanija je dodala dosta bezbednosnih mera, kao deo paketa standardne opreme, i zahvaljujući njima Buick, očekuje maksimalne ocene u testovima sudara.

Sa mehaničke strane, samo jedan atmosferski benzinac sa šest cilindara je deo ponuđenog osveženog paketa. Razvija 310 „konja“ iz radne zapremine od 3,6 litre, a snaga se prenosi na prednje, ili pak na sva četiri točka preko devetostepenog automatskog menjača.


Osveženi Buick Enclave stiže u izložbeno-prodajne salone na jesen, kada će biti ponuđen potencijalnim kupcima, po početnoj ceni od 40.300 američkih dolara.

Nedavno smo objavili članak o još jednom Buicku, nesuđenom rođaku Opela Astre, i konstatovali da je u tom slučaju, anticipirana sličnost na visokom nivou.

AutoRepublika

(235)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Aktuelna Opel Insignia Sportturer u SUV izdanju sa Bjuik značkom.?