1. Home
  2. Vesti
  3. Prve fotografije perjanice marke: Chery Tiggo 9 za manje od 29 hiljada evra
Prve fotografije perjanice marke: Chery Tiggo 9 za manje od 29 hiljada evra
11

Prve fotografije perjanice marke: Chery Tiggo 9 za manje od 29 hiljada evra

2.03K
11
Podelite sa prijateljima:

Ovaj automobil je do ovog trenutka figurirao u javnosti pod internim kodnim nazivom T26, ali su ga kineski automobilski mediji jednoglasno proglasili modelom: Chery Tiggo 9. U pitanju je budući model s najviše prestiža u paleti ove azijske marke. Trenutno je veoma mali broj dostupnih informacija, ali zato imamo prve zvanične fotografije novajlije, i to bez ikakve kamuflaže.

Chery Tiggo 9 je najbliži rođak nedavno lansiranog krosovera dužine 4,8 metara, onog nazvanog Exeed Yaoguang. Ali, ako znamo da je Exeed model automobila sa strogo pet mesta za sedenje i krovom koji pada idući ka zadnjem delu vozila, onda „devetka“ nudi prostraniju putničku kabinu, a na listi opcionala će se naći i treći red za sedenje. Najavljena je i LED tehnologija rasvete tipa matriks, kao i naplaci promera 20 cola.

Unifikacijom s Exceedom će naravno biti obuhvaćena i mehanika. Turbo motor 2.0 TGDI iz serije agregata Kunpeng je i zvanično potvrđen za ugradnju kod noviteta, a u modelu Exceeda ta jedinica isporučuje 261 konjsku snagu. Međutim, nije navedeno s kojom će transmisijom biti počašćen kupac perjanice.

Yaoguang poseduje tradicionalni osmostepeni automatski menjač i sistem prenosa snage na sve točkove, i očekuje se da će i Tiggo 9 dobiti pravo na istu postavku.

Punomasna premijera dike marke Chery će biti upriličena nešto kasnije, dok bi se s prodajom prestižnog automobila krenulo negde u prvom polugođu 2023. godine. I da, procenjena cena iznosi 29 hiljada američkih dolara.

AutoRepublika

(2033)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

11 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Ozmeđu Yugo, Aygo i Tiggo, biram Tiggo…

A što mu je volan masan?

TheStig

Cuj masan hahah. To je sjenka 😂

BB

Ja mislio neki mehaničar ga već zamastio 😂🤣
Što i nije tako loše… Znači ima obezbijeđen servis 😜🤣😂

Zoca

U Srbiju se vracaju.Prodavali su pre 10-ak godina,ali je sada sasvim drugi portfolio..

BB

A sjećam se i ja „C klase“ 🤣😂

moron

Dopada mi se profil vozila. A i zadnji deo.

BB

*Zadnji deo*… Misliš na cijenu? 😜 I meni 😉😀

Matija

Bacio sam pogled na sliku i pomislio „opet nesto o onom Linkolnu!“ Toliko o karakteru vozila….

Matija

Evo ga brat blizanac Linkoln!

comment image

BB

I to onaj koji je najemerikanskiji… 😀

Matija

Uuuuuu! Ovo ti je bio nizak udarac u meka osecanja! 🙂