1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla Model S ponovo na Nirburgringu
Tesla Model S ponovo na Nirburgringu
1

Tesla Model S ponovo na Nirburgringu

241
1
Podelite sa prijateljima:

U skladu sa prethodnom najavom, Teslin adut se vratio na legendarnu stazu. 

Nakon što je Porsche Taycan postavio rekord za električne automobile sa četvoro vrata na Ringu, Tesla je bio odlučan da ne dozvoli da mu neko ukrade titulu kralja električnih modela, stoga je Model S dobio zadatak da postavi novi rekord.

Automobil koji se našao na stazi nosi naziv Tesla Model S Plaid i u pitanju je nova varijanta o kojoj se u ovom trenutku mnogo nagađa, a daleko manje od toga zaista i zna. Ono što je vizuelno jasno da je različito u odnosu na standardni Model S jesu zadnji spojler, veći odbojnici, karbon-keramičke kočnice, te i veći usisnici za vazduh na prednjem delu automobila.

Tesla navodi da je Model S Plaid uspeo da odveze krug za 7 minuta i 20 sekundi (uz saobraćaj na Ringu). Kako ovo nije zvanično vreme, rekorda još uvek nema, no ako je ovo istina, onda je Model S dobrih dvadesetak sekundi bio brži od Taycana, što je velika razlika.

Ali, za ambicioznog američkog proizvođača ovo vreme nije dovoljno dobro. Mask je najavio da je ciljano vreme za brzi krug 7 minuta i 5 sekundi. Veruje se da će nakon inicijalnih višednevnih testiranja Tesla i zvanično tražiti zakazivanje datuma kada će se staza osloboditi i pokušati postavljanje zvaničnog rekorda.

AutoRepublika 

(241)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Goran Jurković

Go Tesla