1. Home
  2. Prezentacije
  3. I Amerikanci će voziti Fiat 500e
I Amerikanci će voziti Fiat 500e

I Amerikanci će voziti Fiat 500e

192
1
Podelite sa prijateljima:

Nakon nekoliko tizera objavljenih ove nedelje, Fiat je potvrdio da će 500e zaista doći u SAD, ali ne odmah. Najava je objavljena danas na Salonu automobila u Los Anđelesu 2022, gde italijanski brend planira da predstavi američku verziju električnog hečbeka sledeće godine. Planirano je da se prodaje u Severnoj Americi u prvom kvartalu 2024. ili otprilike četiri godine nakon evropskog modela.

Iako ćemo morati da sačekamo još godinu dana da vidimo model sa američkim specifikacijama, Fiat je napravio tri jednokratna modela zasnovana na svom simpatičnom EV-u da bi olakšao čekanje. Izloženi na sajmu u Los Anđelesu, 500e Giorgio Armani, Kartell i Bvlgari pružaju sofisticiran pogled na harizmatični gradski automobil. Sva tri su potpuno prilagođena iznutra i spolja, a proizvođač automobila kaže da automobili prikazuju „tri duše modela: održivi dizajn, održivu modu i održivi luksuz“.

Prerano je reći da li će se 500e za SAD razlikovati od verzije dostupne na Starom kontinentu. Fiat prodaje svoj mali električni hečbek isključivo sa motorima smeštenim napred koji imaju 95 i 118 konjskih snaga i 220 Nm obrtnog momenta. Potentnija verzija Abarth biće premijerno prikazana 22. novembra, pa se Ameri nadaju da će i Severna Amerika dobiti performantnu verziju.

Standardni Fiat 500 u Evropi je dostupan sa dve veličine baterija, 24 kWh i 42 kWh, sa dometom po WLTP-u od 185 kilometara i 320 kilometara, respektivno. Kao što smo videli na mnogim drugim električnim vozilima koja su se prvobitno prodavala u Evropi pre nego što su došla u SAD, brojke vezane za domet će se verovatno smanjiti zbog standarda EPA.

Treba napomenuti da se prethodna generacija Fiata 500 još uvek prodaje u Evropi sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, iako je proizvodnja za Severnu Ameriku okončana 2019. I ne samo to, Abarth i dalje ima „hot“ hečbek sa SUS pogonom i čak je ažuriranje za 2023. godinu obeležio vraćanjem istorijskog izgleda.

AutoRepublika

(192)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
'79 DeVille

Hoce, ali samo nebitni.