1. Home
  2. Prezentacije
  3. Subaru predstavio WRX TR
Subaru predstavio WRX TR
0

Subaru predstavio WRX TR

266
0
Podelite sa prijateljima:

Nabrijana limuzina je dobila tehnologiju “običnog” WRX-a, pri čemu mislimo na 275 konjskih snaga moćni 2,4-litarski turbobenzinski četvorocilindarski agregat.

Jedan od prioriteta japanske marke Subaru, u smislu tržišnog značaja, predstavlja nastup na američkom tlu pa onda nije ni čudo da su upravo Ameri bili ti koji su prvi dobili priliku da vide sedan WRX aktuelne generacije. Podsetimo vas da je ovaj model, koji je izmešten na modularnou arhitekturu SGP (Subaru Global Platform) deo smene generacija, i predstavljen je u septembru 2021. Uzgred budi rečeno, automobil je do 2014. godine prodavan pod indeksom WRX, ali su samo velika slova ostala u imenu nakon toga.

Činjenica koja otkriva da se konstruktor sprema za premijeru sledećeg „napucanog“ sedana je postala evidentna prošlog meseca kada je služba Subarua zadužena za odnose s javnošću priredila objavu i prateći tizer noviteta. Sada imamo priliku da vidimo potpuno ogoljenu „vruću“ verziju nazvanu WRX TR, pošto je premijera noviteta održana u subotu 7. oktobra, sve kao deo festivala Subiefest, koji je održan u američkoj saveznoj državi Floridi.

U stvari, vizuelnih razlika nema, pa ovaj varijetet nudi standardni eksterijer. Vredno je pomena da nema velikog spojlera na poklopcu prtljažnika američke modifikacije sportskog automobilla, iako su mu se obožavaoci svakako nadali. Ranije slike verzije namenjene tržištu Australije su procurele na internet i takvi primerci su nudili ovaj aerodinamični element.

Subaru WRX TR je lišen elektropokretanog krovnog otvora kog nudi verzija WRX Limited, a koji snižava težište i umanjuje masu automobila. Novi sportski sedan takođe poseduje kočni sistem razvijen od strane čuvene firme Brembo, a koji integriše šestoklipne čeljusti napred i dvoklipne pozadi. Sve dolaze u istoj boji, a pride, veće su i kočn pločice, rotori i glavni cilindar. Kompanija je napomenula da je ovo omogućilo bolje kočne mogućnosti noviteta.

Subaruov razvojni tim je rekonstruisao sistem vešanja sportske limuzine, ugradio čvršće opruge, nove amortizere, a takođe su izmenjene i postavke sistema upravljanja. Varijacija WRX TR poseduje tamno sive felne od 19 cola koje su obavijene gumama tipa Bridgestone Potenza S007. Govore kako nude unapređenu trakciju u svim uslovima.

Enterijer Subarua WRX TR-a pruža par sportskih kadica u kojima se sedi. Razvila ih je firma Recaro i trimovana su mikrofiberom s crvenim kontrastnim šavom. Sportski sedan dolazi opremlje setom elektronskih anđela koje ovaj proizvođač naziva EyeSight, a koji uključuju prilagodljivi tempomat i sistem za pomoć u održavanju pravca unutar saobraćajne trake.

Motor verzije TR je ostao isti kao kod „običnog“ WRX-a. Limuzina nosi agregat s 275 „konjića“ i maksimalnim obrtnim momentom od 350 Nm. Ovo je izvučeno iz četvorocilindraša radne zapremine od 2,4 litra. Novi sportski sedan stiže uparen sa šestobrzinskom transmisijom, ali je i menjač sorte CVT takođe dostupan kod običnog WRX-a. Ovaj model može izaći iz fabričkog kruga, samo s pogonom na sve točkove, nikako i sa isključivo prednjim ili zadnjim.

Novi proizvod na četiri točka kreće u prodaju s početkom 2024. Japanski proizvođač ne reče nikakvu odrednicu u pogledu cene novajlije, ali ako je nekakav vesnik, znajte da se u Americi aktuelna verzija s indeksom WRX Limited i ručnim menjačem, nudi po ceni od 38.515 dolara.

AutoRepublika

(266)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments