1. Home
  2. Prezentacije
  3. Predstavljena nova Honda HR-V (GALERIJA)
Predstavljena nova Honda HR-V (GALERIJA)
11

Predstavljena nova Honda HR-V (GALERIJA)

1.92K
11
Podelite sa prijateljima:

Japanska marka prikazala je novu, treću generaciju popularnog SUV modela. 

Promene u stilu su evidentne na prvi pogled, te se buduća iteracija čini atraktivnijom, i u neku ruku zrelijim modelom od odlazeće varijante. Napred dominira velika rešetka sa horizontalnim podeocima bez okvira, koja kao da se stapa sa prednjim odbojnikom, čime je novi HR-V dobio poprilično prepoznatljiv anfas.

Pogled sa boka ne otkriva neke velike promene, jer su forme ostale manje-više iste. I novi HR-V je zadržao koncept sa „sakrivenim“ bravama za zadnja vrata koje su smeštene na C stubu. Iznad lukova za točkove postavljene su plastične oplate, a kada smo već kod točkova, oni dolaze u veličinama od 16 do 18 cola. Pozadi ni dizajneri Honde nisu odoleli novom trendu sa svetlosnom grupacijom koja se prostire celom širinom vozila.

Što se tiče enterijera vozila, došlo je do većih promena, te sada HR-V izgleda u potpunosti u toku sa vremenom. Povrh centralne konzole nalazi se ekran osetljiv na dodir dijagonale 9 inča kojim se upravlja informativno-zabavnim sistemom. Uopšteno, prostor ispred vozača izgleda minimalistički, što je značajno drugačije od onoga što se moglo videti kod prethodnika.

Honda je bila škrta sa detaljima jer će evropska premijera tek biti upriličena. Stoga nema ni informacija u vezi sa pogonom ovog noviteta. Ipak, nešto se da samo zaključiti. Strani stručni portali uvereni su u to da će Honda ponuditi isključivo hibridne pogonske sklopove, dakle ništa od samostalnih SUS agregata.

Pominju se dve kombinacije, prva koja se veće nalazi u Jazzu gde je u upotrebi 1,5-litarski četvorocilindarski benzinski motor, i druga iz većeg CR-V modela koja u hibridnom izdanju upotrebljava 2,0-litarski benzinski blok.

Više informacija o novoj generaciji SUV-a HR-V biće dostupno u narednim mesecima, a budući SUV trebalo bi da stigne na evropski kontinent pre isteka ove godine.

AutoRepublika 

(1917)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

11 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Vladimir

Konacno lep dizajn od strane Honde

moron

Prelepa.
Ne verujem u hibrid sa 1,5, jer on ima ukupnu snagu sistema od samo 111 ks. To je malo, pri čemu sadašnji HRV ima ulazni motor od 130 ks.
Mislim da bi bilo idealno da ponude sa 1,0T (2WD) i 1,5 T (AWD) i 2 0 hibrid (obe verzije pogona).
Kako je ovo globalni model, a Honda danas za neka tržišta koristi i atmosferski 1,6 u civicu, sigurno ce HRV za neka tržišta naslediti i sadašnji atmosferski 1,5 od 130 ks.

Lako je moguće da u Evropu stignu samo hibridi. Na žalost.

Branko

Trebao bi biti hibrid sa 1.5 motorom, ali turbo. Očekuje se oko 140 KS, više od Jazz-a,ali manje od CRV-a. Btw, CRV uskoro samo hibrid za EU.

moron

U pravu si … Baš sam glup … Insight koristi jači 1,5 hibrid (nego Jazz ), ali je kod njega ukupna integrisana snaga hibridnog sistema 150 ks (107 ks snaga SUS-a i 129 ks snaga elektromotora). To će verovatno u HRVoja.

Balkanboj

Jedan lep dizajn enterijera. Neočekivano od Honde. Spolja isto deluje skladno, mnogo skladnije od većine drugih modela u toj kategoriji.

Šteta samo što neće biti motora za voziti već samo ove „moderne“ hibrid kombinacije.

J4ZZ3R

Honda ima novog sefa dizajna kome je Honda e bila prvi uradak. Po meni, fenomenalan dizajn enterijera, klasicna elegancija na tragu Mazde. Novi infotainment dobija fenomenalne ocene od evropskih testera tako da ako ovakav dizajn enterijera i novi infotainment ubace u novi Civic ja zaista ne znam ko ce moci da mu stane na crtu. Takodje mi je drago sto su zadrzali magicna sedista pozadi i sto su fantasticnom enterijeru dodali i odlican, senzualan i mek dizajn eksterijera (za razliku od Jazza kod kog su malo uprskali sa previse jednostavnim i klasicnim spoljnim dizajnom) Ja sam se malo plasio od… Pročitaj više »

Izmenjeno 3 godine pre od strane J4ZZ3R
Don

Slažem se sa iznijetim stavom,štovani kolega.

J4ZZ3R

Pobesnjeli Makso tij li si? 🙂

J4ZZ3R

Pa Done tebi ni korona ne moze nista, TNTa ubi ko komarca, tebe ni hich 🙂

Don

Musa? Šta je s njim, ko zaklan!

BB

Bijela joj stoji super