1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Sledeća generacija BMW-a M5 stiže sledeće godine
Sledeća generacija BMW-a M5 stiže sledeće godine

Sledeća generacija BMW-a M5 stiže sledeće godine

311
2
Podelite sa prijateljima:

BMW M5 je „hot“ verzija serije 5, koju je kreirala divizija BMW M (ove godine slavi 50. godišnjicu). Prva generacija sportske limuzine pojavila se 1984. godine, zasnovana je na modelu sa fabričkim indeksom E28. Model sadašnje šeste generacije (indeks – F90) pojavio se 2018. godine. Sada bavarski proizvođač razvija sledeću generaciju M5.

Ranije su se na „netu“ pojavile špijunske fotografije prototipa novog BMW-a M5, čiji su spoljni detalji sakriveni maskirnim filmom. Nema zvaničnih informacija o tome kako će izgledati sledeći „nabrijeni“ sedan. Ranije je dizajner Kolesa.ru već objavio rendere budućeg noviteta, kreirane na osnovu tih slika. Sada je umetnik španskog izdanja motor.es podelio svoju verziju eksterijera M5.

Sudeći po novom imidžu, sedma generacija BMW-a M5 će imati agresivniji i smeliji dizajn. Prednji kraj će verovatno dobiti vizuelno ravniju brendiranu rešetku, koja je napravljena u vidu prepoznatljivih dvostrukih „bubrega“. Ima srednju veličinu (očigledno, Bavarci se postepeno udaljavaju od džinovskih otvora na masci hladnjaka, koje su fanovi primili veoma dvosmisleno), a unutrašnja šara su horizontalne crne pruge sa natpisnom pločicom sa strane.

Na ivici haube ne možete videti uobičajeni amblem, već klasični logo, koji je pripadao sportskom timu BMW Motorsport od 1973. do 1978. godine – bili su ukrašeni trkačkim kopijama. Ove godine se vratio i korišćen je za niz novih proizvoda koje je pripremila divizija BMW M. Veliki šestougaoni usisnik vazduha će verovatno biti integrisan u donji deo prednjeg branika novog M5.

Sa strane su vidljivi veliki lukovi točkova, dizajnirani za masivne sportske felne, obuvene u niskoprofilne gume. Zadnjica će dobiti različita svetla, a na dnu zadnjeg branika, najverovatnije, biće četiri izduvne cevi (po dve sa svake strane).

Očekuje se da će unutrašnjost biti drugačija zbog novog zakrivljenog displeja, koji uključuje i virtuelnu instrument tablu i centralni info-zabavni sistem osetljiv na dodir sa M grafikom. Takođe, osnovna limuzina će imati sportska prednja sedišta i zadnju klupu za tri osobe, a uz doplatu će biti u ponudi i prednja sedišta od ugljeničnih vlakana.

Prema preliminarnim podacima, sedma generacija M5 biće hibrid koji se može puniti. Motor.es sugeriše da će sedan deliti tehnologiju sa nedavno predstavljenim BMW-om XM. U ovom slučaju, sistem će biti zasnovan na 4,4-litarskom biturbo motoru S68, sa snagom od 489 „konja“, koji radi u sprezi sa osmostepenim automatskim menjačem ZF i elektromotorom od 197 „grla“.

Očekuje se da će ukupna sistemska snaga biti približno 650 konjskih snaga (XM ima 653 KS). Sistem takođe uključuje bateriju kapaciteta 29,5 kWh (upotrebljivi kapacitet – 25,7 kWh), procenjena rezerva snage samo na električnom pogonu je 80 km.

Svetski debi noviteta zakazan je za jesen sledeće godine, a sledeća generacija M5 će se naći u prodaji 2024. godine.

AutoRepublika

(311)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

I dalje forsiraju klasične limuzinske forme,nema dizanja,nema drkanja,To volim da vidim.

Laki

Tako je junače.