1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. ABT RS6 Legacy Edition bez elektrifikacije oslobađa 760 konjskih snaga
ABT RS6 Legacy Edition bez elektrifikacije oslobađa 760 konjskih snaga

ABT RS6 Legacy Edition bez elektrifikacije oslobađa 760 konjskih snaga

493
0
Podelite sa prijateljima:

„Supreme glory“ (najviša slava) je najbolja fraza koju je ABT pronašao da definiše svoju najnoviju kreaciju koju je dodao u svoj katalog gde je, još jednom, Audi A6 Avant glavni protagonista. Najradikalnija verzija ovog praktičnog porodičnog automobila E segmenta prošle jeseni je proslavila dve decenije života na tržištu, a isto je učinio i nemački proizvođač.

Međutim, taj ABT RS6-S nije bio dovoljan ni za samog tjuning stručnjaka, ni za neke od njegovih najvernijih kupaca, još jedan razlog više da Audi RS 6 Avant dostigne svoj maksimalni sjaj. Novo specijalno izdanje, ograničeno na 200 jedinica, kreirano posebno da dovede porodični automobil sa četiri prstena na nivo koji se teško dostiže tradicionalnim motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, a novi, ekskluzivni, ABT RS6 Legacy Edition ipak pokazuje da je to moguće.

Paket od ugljeničnih vlakana ne samo da donosi veću sportsku agresivnost spoljašnjem paketu, već ima i aerodinamičku funkcionalnost. Za to su zaduženi novi spojler na prednjem braniku, spojler na krovu, bočne lajsne koje su gotovo lopatice i impozantan zadnji difuzor koji se nalazi između dva para auspuha, tipičan za Audi S i ABT RS, umesto dva eliptična auspuha velikog prečnika modela Audija Sport.

Unutrašnja atmosfera je pravi odraz eksterijera, sa laganim materijalom koji oblači panele vrata, dok su sedišta presvučena elegantnom crnom kožom sa veoma karakterističnim dezenom, volan sa spljoštenim donjim delom i umotan u napa kožu i sve je upotpunjeno kontrastnim crvenim šavovima i logom tjunera izvezenim na naslonima za glavu, pored logotipa specijalnog izdanja na naslonima.

Luksuz i snaga, sa šasijom pripremljenijom za tu priliku, zahvaljujući novim sportskim stabilizatorima i oprugama za vešanje, zajedno sa brutalnim 22-inčnim kovanim aluminijskim felnama, ofarbanim u sjajnu crnu boju i montiranim gumama veličine 295/30 ZR22.

Četvorolitarski biturbo V8 motor u ABT-u RS6 Legacy Edition nudi najmanje 760 KS i 980 Nm uz pomoć dva turbo punjača, međuhladnjaka i optimizovanog kanala za usis vazduha. Šlag na tortu je izduvni sistem od nerđajućeg čelika sa zvukom koji se očekuje od takve zveri.

AutoRepublika

(493)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments