1. Home
  2. Industrija
  3. Zeekr pokreće napad na Evropu sledeće godine
Zeekr pokreće napad na Evropu sledeće godine
1

Zeekr pokreće napad na Evropu sledeće godine

194
1
Podelite sa prijateljima:

Zeekr će biti x-ti kineski brend koji će okušati sreću u Evropi. Ova mlada firma električnih automobila koju je stvorio kolos Geely spremna je da započne svoj juriš na Stari kontinent. U okviru prezentacije novog Zeekra 009, prvog čisto električnog kombija marke, potvrđeni su neki tragovi o tome kakav će biti strateški plan širenja širom Evrope.

Zeekrov top menadžer potvrdio je da je sve spremno da okuša sreću u Evropi. To će to biti progresivno sletanje. Odabraće da sledi istu strategiju kao i drugi kineski brendovi koji su nedavno počeli sa radom na evropskom tržištu.

Conghui, izvršni direktor Zeekra, nagovestio je da će kompanija ući na odabrana evropska tržišta 2023. godine kao deo procesa globalne ekspanzije. Conghui je rekao da planira da krajem novembra ove godine napravi javne planove za prodaju električnih automobila u Evropi.

Ovaj potez se poklopio sa objavljivanjem rekordnih rezultata za Zeekr u Kini, gde je registrovano 10.109 jedinica prodatih u oktobru svog prvog serijskog serijskog modela, Zeekr 001.

Na konferenciji za novinare održanoj na predstavljanju novog 009 najavljeno je da će Zeekr tokom sledeće godine svojoj ponudi dodati dva nova modela. Neki modeli koji će biti ključni u procesu internacionalizacije u kojem se kompanija nalazi. Uzgred, važno je zapamtiti da je Conghui takođe predsednik kompanije Geely.

Iako nisu posebno detaljni, ova dva modela uključuju sedan sa četiri vrata i SUV srednje veličine. Oba će biti dizajnirana da budu u skladu sa evropskim propisima. Lansiranje još dva nova modela je takođe planirano za 2024. godinu, iako u ovom slučaju nema nikakvih informacija.

Nepoznata su i tržišta koja je Zeekr odabrao za početak svog evropskog putovanja. Ono što se očekuje jeste da se kompanija opredeli za one zemlje u kojima električni automobil ima veći udeo. Norveška, Holandija, Nemačka, Francuska i Švedska moraju biti u centru pažnje.

AutoRepublika

(194)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Ovaj model nosi na sebi „parfem“ Panamere ali na neki svoj originalan nacin. Veoma dopadljiv auto, ako i cena bude takva bice to komercijalni uspeh.