1. Home
  2. Prezentacije
  3. Chevrolet nam je predstavio novu generaciju modela Colorado
Chevrolet nam je predstavio novu generaciju modela Colorado
0

Chevrolet nam je predstavio novu generaciju modela Colorado

103
0
Podelite sa prijateljima:

Chevrolet Colorado možda nema onaj globalni kultni status kao neki drugi pikap kamioneti iz iste kategorije, pre svega mislimo na Toyotu Hilux i Ford Ranger, ali je tokom poslednje decenije svakako skrenuo pažnju na sebe. Od vozila koji su uglavnom kupovali samo Amerikanci, Colorado je iznenada postao izuzetno popularan širom sveta, posebno nakon što je razvijen od strane azijske divizije.

Mogli smo ga videti na svakom kontinentu i to sa veoma solidnim prodajnim rezultatima. Jedini problem za Colorado je onaj koji smo već spomenuli, a to je podatak da je u sadašnjoj generaciji debitovao još pre desetak godina i od tada se nije izmenio u većoj meri.

Ispred nas je sada potpuno nova generacija i sama ponuda se nije izmenila u većoj meri. Američki proizvođač vozila nam je ponovo ponudio za svakoga po malo, od radničkih konfiguracija, preko onih sa više opreme i nešto luksuznijim duhom, pa sve do ekstremnih terenaca. Moramo da kažemo da je danas debitovao samo model za američko tržište dok ćemo one za ostatak sveta videti nešto kasnije.

Najveća vest nam stiže sa onim šta je ispod haube. Nestali su atmosferski benzinci sa četiri i šest cilindara, kao i jedan od retkih dizela na američkom tlu, i Colorado se sada može naručiti samo sa 2,7-litarskim turbobenzincem sa četiri cilindara.

Ovaj motor je već poznat javnosti „preko bare“ pošto se već ugrađuje u nekoliko modela, a biće dostupan u tri konfiguracije. Ona bazna razvija 237 konjskih snaga i maksimalnih 351 Nm obrtnog momenta. Zatim nam sledi verzija sa 310 „grla“ i maksimalnih 528 Nm obrtnog momenta, a u vrhu je model sa istim brojem „konja“ i maksimalnih 556 Nm obrtnog momenta.

Nismo baš sigurni kako će ih kupci razlikovati, ali smo sigurni da će Chevrolet imati različite oznake. Bez obzira na koji motor se mušterija odluči, jedini menjač u izboru je osmostepeni automatski, uz standardni pogon na zadnjoj osovini i opcioni pogon na sva četiri točka.

Sa dizajnerske strane Colorado je zadržao neke linije sa prethodnika, ali se definitivno približio ostatku Chevroletove ponude. Kratki farovi i poveća maska hladnjaka su nešto šta smo već videli na ostalim modelima brenda, kao što su Tahoe, Suburban i Silverado i nema sumnje da Colorado deluje izuzetno moderno. Međuosovinsko rastojanje je duže za 7,88 cm, ali su dimenzije kabine i prikolice gotovo identične.

Najviše pažnje prizvlači terensko izdanje nazvano ZR2. Bilo je dostupno i na prethodnoj generaciji tako da nam je generalna ideja već poznata. Odlukuje ga detaljno modifikovano ogibljenje sa klirensom od dvadesetak centimetara, veći pneumatici, ploče ispod vozila za zaštitu od loših terena, kraće brzine na menjaču, agresivniji stil i još dosta toga.

Chevrolet je posvetio najviše pažnje kategoriji koja je uvek bila njegova najveća mana, a to je enterijer. Ni ovde se generalna ideja nije preterano mnogo izmenila, ali nam iz kompanije kažu da su materijali mnogo većeg kvaliteta. Standardni monitor je 8,0-inčni uz 11,3-inčni dostupan u skupljim konfiguracijama. Chevrolet je ponovo koristio već poznate pakete opreme kao što su WT (Work Truck), LT, Z71 i ZR2, ali su tu sada i Trail Boss i ZR2 Desert Boss.

Trail Boss je proterensko izdanje sa 18-inčnim felnama, 33-inčnim pneumaticima i nešto agresivnijim stilom za lošije terene, dok ZR2 Desert Boss cilja na brzu vožnju u pustinjskim delovima Amerike.

Proizvodnja će se odvijati u gradu Vencvil unutar američke savezne države Mizuri gde je General Motors nedavno investirao sumu od 1,5 milijardi dolari, a prvi primerci će biti isporučeni kupcima posle nove godine.

AutoRepublika

(103)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments