1. Home
  2. Prezentacije
  3. Novi SsangYong Torres predstavljen na društvenim mrežama
Novi SsangYong Torres predstavljen na društvenim mrežama
3

Novi SsangYong Torres predstavljen na društvenim mrežama

568
3
Podelite sa prijateljima:

Ovo su prve fotografije novog SUV-a Torres korejskog proizvođača SsangYong i trebalo bi da bude lansiran u potpuno električnom obliku u Velikoj Britaniji sledeće godine, a i na ostatku kontinenta. U okviru SsangYongove linije SUV modela, nalazi se između Koranda i Rextona po veličini, tako da se očekuje početna cena od oko 30.000 funti, što je nepunih 36.000 evra.

Torres je dobio ime po nacionalnom parku Torres del Paine u Patagoniji. Ovaj novi snimak prednjeg dela pokazuje da je to SUV robusnog izgleda koji se veoma razlikuje od bilo čega u trenutnoj liniji SsangYonga.

Na prednjoj strani vidimo vertikalne letvice rešetke hladnjaka i da je srebrni donji deo branika oblikovan u kliznu ploču. Tu je zdepasta obloga luka točkova sa strane, bočne stepenice i kutija za skladištenje postavljena visoko na boku, slično opcionom bočno postavljenom „Nosaču zupčanika“ aktuelnog Land Rovera Defendera.

Unutra vidimo mnogo moderniju kabinu vrhunskog izgleda, što se i nije očekivalo od SsangYonga, sa većim centralnim ekranom osetljivim na dodir koji je odvojen od instrument table. Ispod njega se nalazi i manji ekran, podeljen otvorima za vazduh. Treći ekran se nalazi na centralnoj konzoli, a vozač takođe dobija svoj ekran. Na volanu vidimo korejsku verziju oznake SsangYong.

SsangYong će započeti proizvodnju Torresa prvo za tržište Južne Koreje. Auto Express prenosi da će evropska verzija biti samo električni Torres i da neće stići do 2023. godine. Kada bude stigao, EV će napasti slične modele Škoda Enyaq i Volksvagen ID.4, ali sa nižom cenom.

Nisu objavljene nikakve tehničke specifikacije za automobil, iako potvrda o električnom pogonu i pogonu sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem na drugim tržištima sugeriše da bi mogao da koristi prilagođenu platformu, slično kao novi Korando e-Motion. Proizvođač je takođe ranije rekao da razvija potpuno električni pikap kamionet, koji bi mogao da bude derivat Torresa.

AutoRepublika

(568)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Ajd da ne poredimo dizajn sa drugim autima, ali ako poredimo sa prošlim Ssangyong autima ovo je dizajnersko savršenstvo 😜. Jedino su unutra morali ostaviti genetski trag SY dizajna 😄

Iznogud Časni

Od sy ruznijeg auta nije bilo, čak je multipla bila miss, tak da nije teško napraviti iskorak, ali dizajn idalje nije tako lijep.

Matija