1. Home
  2. Prezentacije
  3. Lansiran umiven Mitsubishi ASX nakon što videsmo donora mu
Lansiran umiven Mitsubishi ASX nakon što videsmo donora mu
5

Lansiran umiven Mitsubishi ASX nakon što videsmo donora mu

1.86K
5
Podelite sa prijateljima:

Druga generacija krosovera namenjenog Evropi Mitsubishija ASX-a je predstavljena tek krajem 2022. godine, ali je već pripremljena restilizovana verzija istog. Ova žurba se može jednostavno objasniti. Naime, aktuelni ASX je brat blizanac evropskog SUV-a Renaulta Captura. Da, to je onaj koji je nedavno prošao postupak ažuriranja.

Evo, zato je sada na redu njegov brat pod japanskim znamenjem.

Restilizacija je pratila istu agendu (o kako je ova reč popularna među antivakserima – paštetarima) kojoj je tokom podmlađivanja podvrgnut i Capture, ali originalne uši sada štrče manje jasno. Na primer, sada nema udubljenja u haubi za logotip Renaulta, koji je izgledao čudno na verziji sa brendom Mitsubishija.

ASX poseduje originalnu rešetku hladnjaka i branik sa masivnim usisnikom vazduha. Međutim, zadnja kamera se i dalje ističe na posebnom podijumu, jer je kod Captura podesno mesto za ugradnju bilo unutar čuvenog ginekološkog dijamanta. Jasno, taj detalj mora da nedostaje Mitsubishiju ASX-u.

U unutrašnjosti je jedina razlika u odnosu na ažurirani Capture došla u vidu obruča upravljača s drugačijim amblemom. Mitsubishi ASX je takođe dobio novi vertikalni displej multimedijalnog sistema, čija je dijagonala povećana sa 9,3 na 10,4 inča, a više ne postoji posebna jedinica za kontrolu klime, pa je ostalo samo nekoliko prečica.

Sva ostala podešavanja koja su nužna u modernom četvorotočkašu su u finalu izmeštena u menije, odnosno dostupna su preko ekrana koji je osetljiv na dodir. Multimedijalni sistem je dobio podršku za usluge koje nudi Google, bežične protokole Apple CarPlay i Android Auto, kao i dodatne elektronske asistente na radost vozača.

Asortiman motora je takođe, fudbalskim rečnikom izrečeno, „otišao na pozajmicu“ u Mitsubishijev ASX, odakle je stigao iz Renaultovog donora. Promena tu nije bilo, pa slabiji 1.0 TCE sa turbopunjačem i 90 konjskih snaga, dolazi opremljen šestostepenim manuelnim menjačem.

Stepenicu iznad se nalazi jedinica s indeksom 1.3 TCe. U pitanju je poznati četvorocilindrični turbobenzinski motor sa 12-voltnim sistemom starter-generatora. Motor je podešen na 140 KS kod automobila s ručnim menjačem, a sa sedmostepenim robotizovanim EDC-om, limit je na 158 „konjića“.

Asortiman takođe uključuje i punomasni hibrid sa Renaultovim pogonskim sklopom E-Techom. Sastoji se od atmosferskog 1,6-litarskog benzinca, troosovinskog menjača bez sinhronizatora i spojnice, kao i trakcionog elektromotora ugrađenog posle menjača. Ukupna snaga je 143 KS, dok je autonomija na nivou od 900 kilometara. Sve verzije pružaju samo pogon na prednje točkove.

Mitsubishi ASX se proizvodi u istoj španskoj fabrici Renaulta, onoj izgrađenoj u Valjadolidu. Tamo se proizvodi i donorski Captur, pa je odluka o smeštaju ASX-a krajnje razborito doneta. Prodaja ažuriranih krosovera na evropskom tržištu počinje već u maju.

AutoRepublika

(1864)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zex

Da ponovim komentar, radje vidim da se Mitsubishi ugasi nego to što rade, ili pravite samo Outlandera i vratite Lancer
Hvala 😅

s mile

Žao mi je što su dijamanti toliko nisko pali, a imali su/imaju, kultne modele, Pajero, lancer, galant, outlander

Zex

Da i meni je žao i da dodam Eclipse je bio fantastičan heh

Popeye

Birkoin

Popeye

Moj ASX je benzinac 1.6 mivec prve generacije.Na cajgeru ima 385644 km. Do sada samo redovni servisii I to je to.Treba li da napomenem da je kompletno izradjen u Japanu?