1. Home
  2. Prezentacije
  3. Premijera: Mercedes-AMG C43 (GALERIJA)
Premijera: Mercedes-AMG C43 (GALERIJA)
0

Premijera: Mercedes-AMG C43 (GALERIJA)

454
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedesova potentna limuzina odrekla se šestocilindarskog motora, umesto njega tu je potentni četvorocilindraš.

Nemačka marka je još ranije najavila da će se polako odricati velikih agregata. Počelo je od V12 i V8 pogonskih jedinica, ali se stiglo i do „šestaka“. Tako je AMg C43 dobio upravo četvorocilindarski benzinski motor radne zapremine dva litra. Reč je o bloku koji koristi tzv. električni turbo punjač, tehnologiju koja je stigla iz Formule 1…

U ovom slučaju, pomenuti motor dostavlja impresivnih 408 ks i 500 Nm. Snaga se na sve točkove prenosi putem devetostepenog automatskog menjača, dakle ništa od „šaltanja“ ni kod performantnih varijanti nove C klase. Kada su u pitanju performanse, AMG C43 u stanju je da pojuri do „stotke“ za svega 4,6 s (u limuzinskoj konfiguraciji). Naravno, brend iz Štutgarta prevideo je i karavansko izdanje, koje će, kako trenutno stvari stoje, biti dostupno samo evropskim kupcima.

Što se tiče dizajna, sve je to kao što se i očekivalo. Naravno, AMG verzija izgleda agresivnije, i ujedno sportskije u odnosu na standardne varijante. Na prednjem delu vozila dominira ogromna Panamericana rešetka, svojevrsni zaštitni znak AMG četvorotočkaša. Standardni točkovi su prečnika 18 inča, ali je Mercedes predvideo i veće naplatke od 19 odnosno 20 cola.

Prelaskom u kabinu u prvi plan ulaze sportska sedišta AMG odeljenja presvučena veštačkom kožom i mikrofiberom. Monotonija se razbija kontrastnim crvenim štepom. Tu je i sportski upravljač, zasečen na donjem dolu, kao i MBUX informativno-zabavnim sistem koji se oslanja na dva displeja – jedan kao digitalnu instrumentalnu tablu i drugi na centralnoj konzoli.

Mercedes navodi da je ovo prvi put da je C43 opremljen tehnologijom upravljanja zadnjim točkovima, što bi trebalo da dodatno učini ovaj model agilnijim. Nemci takođe ističu da je AMG C43 standardno dostupan sa adaptivnim ogibljenjem.

Germanska marka nije saopštila cene za nadolazeći performantni model, ali bi trebalo očekivati skok u odnosu na prethodnika. Prvi primerci stići će do novih vlasnika u drugoj polovini tekuće godine.

AutoRepublika 

(454)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments