1. Home
  2. Prezentacije
  3. Osvežen Porsche Cayenne GTS
Osvežen Porsche Cayenne GTS
2

Osvežen Porsche Cayenne GTS

102
2
Podelite sa prijateljima:

Porsche koristi sufiks GTS da označi verzije modela koje najviše odgovaraju vozačkim afinitetima. Krosover Cayenne je u trećoj generaciji dobio jedan takav varijetet 2020. godine, i isti se oslnaja na biturbobenzinski motor V8 s oznakom 4.0, umesto agregata V6 koji je službovao na prethodnom modelu.

Sada je predstavljen ažurirani Porsche Cayenne GTS, a njegov četvorolitarski motor je postao primetno moćniji.

Snaga je povećana sa 460 „konja“ i 620 Nm do 500 „grla“ i 660 Nm najvišeg obrtnog momenta. Ovo je učinjeno kako bi se zadržala prednost u odnosu na modifikaciju Cayenne S, jer je prošle godine i taj komad savršenstva dobio V8 4.0 biturbo motor u verziji sa snagom od 474 „konjića“, uz 600 Nm.

Jasno, varijanta GTS u hijararhiji brenda i dalje bi trebalo da se nalazi iznad modifikacije s odrednicom „S“. Krosover ima osmostepeni automatski menjač i pogon na sve točkove, koji, kao i kod verzije Cayenne Turbo GT, ima sopstveni rashladni tok za bolju izdržljivost tokom brze vožnje. Kao rezultat toga, ažurirani Cayenne GTS ubrzava do 100 km/h za 4,4 sekunde umesto za 4,5 sekundi, koliko je bilo potrebno verziji pre restilizacije. Maksimalna brzina kretanja je povećana sa 270 na 275 km/h.

Osobenosti GTS-a na spoljašnosti bi bile u vidu agresivnijih branika sa razvijenim usisnicima vazduha „a la Turbo GT“, kao i zatamnjena rasveta i mali logotipi GTS-a na karoseriji. Pored toga, komplet crnih dekorativnih elemenata visokog sjaja je uključen kao deo standardne postavke opreme.

Lagani točkovi tipa RS Spyder dolaze s felnama prečnika 21 inča i upotpunjuju sliku agresivnog četvorotočkaša. A ko eventualno želi da smanjili težinu za još dodatnih 25 kilograma, nudi se opcioni paket Lightweight Sport. Specifične razlike u unutrašnjosti verzije GTS su kombinovana oprema sa obilnom upotrebom materijala po imenu RaceTex i standardni audio sistem Bose.

Ažurirani Cayenne GTS je već od uvodnog paketa opreme dobio sistem dvokomornog vazdušnog oslanjanja s adaptivnim amortizerima. Razmak najniže tačke podvozja od tla je smanjen za 10 milimetara u odnosu na druge verzije. Povećani negativni ugao nagiba prednjih točkova i okretni ležajevi su pozajmljeni od modifikacije Turbo GT, i oni su takođe odgovorni za poboljšano ponašanje vozila u vožnji.

Elektronski kontrolisan zadnji diferencijal PTV Plus je instaliran na svim GTS-ima bez izuzetka, ali ćete morati dodatno da platite za aktivne stabilizatore (Porsche Dynamic Chassis Control).

Ažurirani Porsche Cayenne GTS neće istovremeno ući na tržišta različitih zemalja. Na primer, u Velikoj Britaniji je već dostupan za porudžbinu po ceni od 106 hiljada funti sterlinga, a za kupeovski Cayenne GTS traže od 108 hiljada funti pa naviše.

AutoRepublika

(102)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Cayenne je osvezen – toliko diskretno da pocinjem da razmisljam o Yankeeovim recima da su Porscheovi dizajneri lenjivci! 🙂
O Porscheovim vozilima nikada nisam mnogo razmisljao, ona su kao kosmicka konstanta, tu se malo toga menja. Medjutim, na EU trzistu se nalazi momentalno 6 super SUV vozila a invazija iz Kine tek dolazi, tako da Porsche dobija sve jacu konkurenciju. Da bi se izborio za vrh liste, Cayenne i Macan morace da budu mnogo atraktivniji i dinamicniji a opet vec na prvi pogled prepoznatljivi kao Porsche!

M M

Ne budi neozbiljan. Kako može Porše da ima konkurenciju iz Kine?? Upravo, Porše je bastion odbrane. Poršeovi dizajneri nisu lenjivci. Ovde se radi o dizajnu koji ne zastareva, i večan je. Porše jeste premijum sportak, koji najmanje pati od skorojevića, i svoj uspeh zasniva na zrelim ljudima. I on je upravo etalon kvaliteta švapske auto industrije. Ima ih još….. ali gube dah. Kao Audi R8, koji nestaje, a imao je ekstra kvalitet Sama reč Porše…… Kinezi ne mogu dohvatiti ni ovo prvo P. Kako stoje stvari propqasti, možda i kupe Porše – jednog dana. Ali opet to neće biti Made… Pročitaj više »