1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda modelom Vision 7S predstavlja novi identitet
Škoda modelom Vision 7S predstavlja novi identitet
0

Škoda modelom Vision 7S predstavlja novi identitet

624
0
Podelite sa prijateljima:

Rezultati prodaje automobila marke Škoda na evropskom tržištu u poslednjih nekoliko godina postepeno opadaju. Dakle, u 2020. godini „minus“ je bio 14,6%, na kraju 2021. kupci su kupili 599.970 automobila, što je 5,5% manje nego godinu dana ranije. Škoda i ove godine ima negativan trend: dileri su u periodu januar-april prodali 162.207 jedinica, što je 24,7% manje nego u prvoj trećini 2021. Novi korporativni identitet, koji je u razvoju, verovatno će povećati interesovanje za automobile češke marke.

Da će Škoda imati novi korporativni identitet, izvestile su kolege sa portala Kolesa.ru u martu ove godine: kompanija je govorila o svom razvoju tokom onlajn konferencije posvećene rezultatima u 2021. godini. Novi koncept dizajna nazvan je Modern Solid, što se može prevesti kao „moderno i pouzdano” (ili „moderni integritet”). Prema njenim rečima, brend će i dalje biti fokusiran na porodične kupce, dok će više pažnje biti posvećeno aktivnom načinu života.

Ranije je objavljeno da će krosover biti prvi koji će isprobati novi korporativni identitet, Škoda je to pokazala na mutnom tizeru. Tada češki proizvođač nije objavio ni ime ni status modela. Lista dizajnerskih karakteristika uključivala je zakošene LED trake, koje verovatno deluju kao svetla za vožnju, utikač umesto tradicionalne rešetke hladnjaka i uska zadnja svetla. Pretpostavljalo se da će SUV biti potpuno otkriven javnosti u drugoj polovini ove godine.

Sada je kompanija očigledno objavila novu sliku velikog krosovera. U tizeru je prikazan automobil čija je forma u stilu 6 + 1. Ali, ne u stilu velikih kombija, nego su u pitanju tri reda sa po dva sedišta, a između prvog i drugog reda nalazi se dečije sedište ugrađeno u centralni tunel (dolazi do zadnje klupe) – ovo mesto je smatra se najbezbednijim u kolima.

Pored objavljivanja slike enterijera, kompanija je navela i naziv noviteta, koji će demonstrirati novi korporativni identitet Škode – Vision 7S. Automobil će kasnije biti potpuno obelodanjen, a očekuje se da će veliki krosover debitovati u konceptnom statusu početkom septembra. Verovatno, u fazi razvoja serijske verzije SUV-a zasnovanog na ovom izložbenom automobilu, drugi red se može zameniti tradicionalnom klupom dizajniranom za tri putnika.

Automobil ima dve konfiguracije Drive i Relax. Prilikom izbora prve opcije, komande vozila su na svom uobičajenom mestu, ekran osetljiv na dodir multimedijalnog sistema koji se nalazi u centru prednje konzole je u vertikalnom položaju. U „relax“ režimu, volan i kontrolna tabla su usmereni napred, a sedišta u prva dva reda – nazad: ovo daje više prostora za udobno pristajanje.

Za sada nema nikakvih podataka što se pogona Škode Vision 7S tiče, osim da će biti potpuno električna. Podsetimo, češki brend će imati i druge novitete – do 2030. godine marka će lansirati najmanje tri nova električna vozila na evropsko tržište, od kojih će svako biti manje i jeftinije od krosovera Enyaq.

AutoRepublika

(624)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments