1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes GLB (2019.) – najava noviteta
Mercedes GLB (2019.) – najava noviteta
0

Mercedes GLB (2019.) – najava noviteta

1.15K
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes se sprema za godinu punu premijera koja će nam doneti više konvencionalnih noviteta, a i prvi potpuno električni model pod EQ oznakama. Do 2021. godine, Švabe planiraju da svetskoj publici prezentuju ukupno 15, što novih, što restilizovanih modela.

Pojačanja u Mercedesovoj gami se očekuju u mnogim segmentima, od komercijalnih, preko putničkih i SUV vozila, pa sve do čisto električnih. Najavljen je hibridni hiperautomobil.

Junak naše priče je krosover model koji će verovatno poneti GLB oznake, a koji će svetlost dana ugledati negde tokom leta. Proizvođač je zamislio novajliju kao praktičniju alternativu za najmanji krosover u gami, model GLA.

Sa pojavom prvih špijunskih fotografija, novitet je dobio nadimak “Bejbi G klasa”, ali se ipak očekuje da će kompaktni krosover posedovati usklađeniji dizajn sa današnjim vremenom. U osnovi, tu je i dalje tradicionalni dvozapreminski oblik karoserije SUV-a koji će prema stilskim detaljima pre biti asocijacija za rodbinske odnose sa velikim i iščekivanim velikim krosoverom GLE, nego sa G klasom.

Značaj kompaktnog Mercedesa GLB je izuzetan za Daimler, s obzirom da će se na tržištu nadmetati sa arhirivalom, to jest modelom BMW X1, koji je bestseler krosover linije bavarske marke.

GLB će počivati na identičnoj, MFA2 platformi koju koristi i nova A klasa, a sličnost se nastavlja i u kabinskom prostoru, gde će glavna zvezda enterijera, bez sumnje biti novi MBUX info-zabavni sistem. Gama pogonskih sklopova će takođe biti preneta sa kompaktnog hedžbeka, premijerno prikazanog prošle godine, a o čemu možete detaljno da se informišete na stranicama AutoRepublike.

To u prevodu znači da možemo očekivati i AMG verziju pod oznakama GLB 35, sa preko 300 konjskih snaga. Nakon premijere u letnjim mesecima, vrlo je verovatno da će u prodajne salone dospeti pre kraja kalendarske godine, uz početnu cenu koja će gravitirati prema 35.000 evra, shodno sadašnjim osnovanim pretpostavkama.

AutoRepublika

RenderiAutoExpress

(1147)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments