1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda Enyaq sa skinutom kamuflažom
Škoda Enyaq sa skinutom kamuflažom
7

Škoda Enyaq sa skinutom kamuflažom

615
7
Podelite sa prijateljima:

S obzirom na to da Kolesa.ru uvek „pogodi“ dizajn budući dizajn automobila, bezbedno je reći da Enyaq na renderima neće biti daleko od prave stvari.

Nije bilo potrebno mnogo. Škoda je pre samo par dana objavila fotografije kamufliranog Enyaqa, a sada su magovi iz Kolese digitalno uklonili „maske“. Njihov potez dodatno daje kredibilitet mišljenju da će češka varijanta Volkswagena ID.4 biti više u formi relativno velikog i povišenog karavana nego konvencionalnog SUV-a.

To je odluka koja u potpunosti ima smisla ako se u obzir uzme da će Enyaqovo glavno tržište biti Evropa, gde je potražnja za karavanima i dalje relevantna. Škoda to zna bolje od bilo kojeg drugog proizvođača s obzirom na to da je Octavia Combi najprodavaniji karavan na Starom kontinentu.

Marka iz Mlade Boleslave je takođe jedna od malobrojnih preostalih kompanija koje proizvode karavane i u B segmentu (Fabia Combi), nakon SEAT-ove odluke da elimiše Ibizu ST iz ponude, što je isto uradio Renault s Clio karavanom.

Škoda će oficijelno predstaviti Enyaq kasnije u toku  ove godine, a nadamo se da će veo biti skinut i s najavljene RS verzije. Biće interesantno videti kako će Rally Sport tretman biti primenjen na čisto električno vozilo, nakon „plug-in“ hibridne Octavije RS iV. S 306 ks na raspolaganju, Enyaq RS će biti najmoćniji serijski automobil Škode do sada a dolaziće isključivo s tandemom elektromotora i pogonom na sve točkove.

Uz to, RS varijanta će biti i najskuplji serijski model kompanije u istoriji, ali kome ne bude neophodna tolika količina snage, u ponudi će biti i četiri druge verzije s tri baterijske ponude. Osnovna verzija dolazi s jednim motorom i zadnjim pogonom, što znači da dobijamo prvi Škodin mode s pogonom na zadnje točkove nakon približno 30 godina.

U zavisnosti od veličine baterije i činjenice da li Enyaq poseduje jedan ili dva elektromotora, domet će varirati između 340 i 500 kilometara (WLTP). Sistem brzog punjenja omogućava da se baterija od 10 do 80 odsto dopuni za oko 40 minuta.

Proizvodnja bi trebalo da započne do kraja ove godine, dok bi prodaja trebalo da startuje početkom 2021.

AutoRepublika

Izvor: Kolesa.ru

(615)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

A kad se jednoga dana pojavi u Srbiji, pred nama će biti posebna „Auto Čačak High-perfomance“ verzija, koja će biti specijalno olakšana skidanjem značajnog dela „glupe opreme“, koja će se i dalje kao deo serijskih paketa nuditi „budalama“ u okruženju …

орангутан

Лако је бити злонамеран и ковати теорије завере, али слушајмо струку: у Гребићима код Чачка је прецизно израчунато да бочни јастуци од 1,24кг , завесе од невероватних 2.75кг, „тихи трошкаџија“ AEB и сви други елементи пасивне сигурности&безбедности (који никад не спавају, и самим тим увек троше), значајно смањују аутономију. Даље, део стручног тима надлежан за ментално здравље нације је, у тесној сарадњи са произвођачем и још тешњој са представницима надлежних органа БЈРС, проценио да је најбољи начин да се обесхрабри (али, не угрожавајући људска права, не и онемогући) непотребан трошак грађанства а нарочито ЈП, да се поменути системи издвоје у… Pročitaj više »

moron

орангутан,
Pazi da te za ovo „lajanje“ ne obese o onaj najviši jarbol velelepnog zdanja, smeštenog pored glavnog magistralnog puta na samom ulasku u Čačak iz pravca Beograda. Zaboravljaš da njihovo poslovanje odlikuje ljubaznost, profesionalnost, maksimalna posvećenost klijentima u prodaji i postprodaji, jasni ciljevi, ambicija, pregovaračke sposobnosti, maksimalna posvećenost poslu, ali i poverenje kupca, kao i osluškivanje njihovih potreba …

J4ZZ3R

Nije daleko dan kada ce neko sesti ispred Auto Cacka i zapoceti strajk gladuju zbog nejedankog tretmana naseg trzista 🙂

moron

🙂

Don

Pitah se koji je ovo k…., kad ono štakor . No, zašto ima prednji gril kad mu zrak za hladjenje nije potreban ?

moron

Da kupac lakše „proguta“ …