1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche se sprema za dolazak električnog Macana
Porsche se sprema za dolazak električnog Macana
0

Porsche se sprema za dolazak električnog Macana

128
0
Podelite sa prijateljima:

Porsche uvećava kapacitet fabrike u Lajpcigu kao deo priprema za dolazak nove generacije Macana. 

Prema svemu sudeći, druga iteracija Macana prelazi među električne automobile. Prve informacije kažu da će biti postavljen na PPE platformu koju zajednički razvijaju Porsche i Audi. VW grupa već je najavila da je pomenuta arhitektura od krucijalne važnosti za napredak električnih modela. Na razvoju PPE platforme radi 500 inženjera iz Audija i 350 iz Porschea.

Pogon u Lajpcigu biće dom za novi, električni Macan, te se u skladu sa tim radi na proširivanju kapaciteta i modernizovanju kompletne fabrike.

Druga generacija najprodavanijeg Porscheovog modela trebalo bi da stigne na tržište 2021. godine, ali još uvek nema preciznih informacija kada.

Prošle godine Macan je prodat u 86.000 primeraka, što je za 15.000 više od drugog po redu bestselera ove marke, SUV-a Cayenne.

AutoRepublika 

(128)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments