1. Home
  2. Vesti
  3. Već kraj za Opelovu Insigniju!
Već kraj za Opelovu Insigniju!
5

Već kraj za Opelovu Insigniju!

2.99K
5
Podelite sa prijateljima:

Iako se prvobitna ideja konstruktora iz Nemačke koji sada posluje u okviru gigantskog koncerna Stellantis, podrazumevala proizvodnju nekada ultra popularnog modela iz D segmenta do 2024. godine, planovi su se izgleda izmenili. Naime, glavna fabrika marke Opel, koja je davnih dana podignuta uz centralu kompanije u Riselshajmu je „digla ruke“ od Insignije, pa će radna snaga u tom kompleksu biti posvećena sklapanju modela grupacije iz segmenta ispod.

Germanska divizija medija zvanog Business Insider je prenela da će Opel ove godine obustaviti proizvodnju Insignije, a da će se baviti montažom Opela Astre i luksuznog heča nazvanog DS4. Vest je krajem prošle nedelje potvrdio i portparol Stellantisa.

Automobil iz srednje klase je razvijen još u doba dok je Opel bio pod upravom američkog koncerna General Motorsa, i za njegov pogon su isključivo korišćeni motori s unutrašnjim sagorevanjem, pa nije ni čudo što je u jeku užurbane elektrifikacije celokupne industrije razvoja četvorotočkaša, došlo do preuranjenog gašenja proizvodnog ciklusa ovog modela.

Na ovu temu je dodatna objašnjenja i komentare javnosti servirao pomenuti glasnogovornik konglomerata Stellantis. “Obustava proizvodnje Insignije koja je sklapana na neelektrifikovanoj arhitekturi će omogućiti brži prelazak na ubrzanje proizodnje Astre.”

Inače, ćerka firma Stellantisa još uvek nije „izašla u narod“ s pričom o nasledniku Insignije, ali zaista imamo najavu čelnika Opela da će brend u katalogu posedovati električne modifikacije za sve modele u ponudi, što bi trebalo da postane java 2024. godine. Otuda i zaključak koji je oformljen u prošlosti, a koji je govorio o tome da je sudnja godina za Insigniju baš ta 2024. Ispostavilo se da je logika u ovom slučaju bila manjkava.

AutoRepublika

 

(2988)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Sef Stelantisa, Tavares, umesto ikone zakucao je na zid moto „MONEY FIRST!“. Posto „cilj opravdava sredstva“ eliminise sve sto ne donosi dovoljno novca, u ovom slucaju Insigniju. Iskreno, dopada mi se ovakva energicnost, bar kada je u pitanju spoj Pezo+Sitroen+Opel. Ove tri firme imaju vrlo slican karakter i proizvodni program, tako da globalizacija njiove tehnologije i modela ne vodi obavezno u narusavanje njihovog pojedinacnog imidza. Ispod „koze“ je unificirana tehnika a odozgo su individualna „odela“ – kupci zadovoljni cenom i kvalitetom a Stelantis profitom. Gde vidim veliku opasnost u okviru Stelantisa, to je postupanje sa italijanskim draguljima, Alfom, Maseratijem i… Pročitaj više »

moron

Šteta za insigniju.
Mada, ako ću neku da pamtim, to će biti prva generacacija, koja je imala za moj ukus prelep dizajn.

DUDE

OK, prepakovace C5X ili 408 i eto nama nove Insignije.

Vlajko

Aj bar pročitaj članak pre nego što napišeš glup komentar.

Iznogud Časni

Šta su čekali do sada?