1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan Micra stiže 2026. kao rođak Renaulta 5 i proizvodiće se u Mobežu?
Nissan Micra stiže 2026. kao rođak Renaulta 5 i proizvodiće se u Mobežu?
0

Nissan Micra stiže 2026. kao rođak Renaulta 5 i proizvodiće se u Mobežu?

273
0
Podelite sa prijateljima:

Aktuelni Nissan Micra trebalo bi da završi karijeru 2024. godine, dok se planira da nova generacija bude električni model planiran za 2025.-2026. godinu. Prema izvorima, svoju fabriku u Dueju neće deliti sa budućim R5, već fabriku u Mobežu sa R4.

Na bazi Renaulta Clio 4, sadašnja Nissan Micra će biti zaustavljena u proizvodnji najkasnije 2024. godine kada fabrika Renaulta u Flinsu prestane sa svojim industrijskim aktivnostima. Za evropsko tržište, Nissan je ubedio francuski saveznik da spremi naslednika za svoj gradski automobil. Formalizovana u januaru 2022. godine, šesta generacija biće razvijena na osnovu budućeg električnog Renaulta 5, koji će biti plasiran na tržište sredinom 2024. godine.

Donedavno, alijansa Renault-Nissan planirala je proizvodnju francusko-japanskog modela u fabrici gde se  R5 proizvodi u Dueju. Ali, prema našim izvorima, na kraju je izabrano mesto Mobež. Odluka koja sledi nakon preispitivanja prognoza proizvodnje budućeg gradskog automobila sa znakom dijamanta.

Pored montaže električnog Meganea E-Tech, fabrika u Dueju će svoju montažnu traku popuniti budućim Scenicom 2023. godine, zatim R5 i malim Alpineom 2024. godine. Da ne pominjemo da će obezbediti proizvodnju Alpine GT Crossover, koji će biti lansiran 2025. godine.

Kao i Due, lokacija u Mobežu će biti pretvorena u fabriku električnih vozila. Za sada, Renault Kangoo i njegovi derivati iz Mercedesa i Nissana silaze sa trake. Njima će se od 2025. pridružiti porodica Renaulta 4, zatim Nissan Micra.

Iza kulisa se šuška da bi proizvodnja Kangooa na kraju mogla da se izmesti jer Renaultov plan električnih proizvoda predviđa dolazak novog komercijalnog vozila, FlexEvan, 2026. godine, dok je veliki SUV (HCC Project) zakazan za 2027. baš kao i druga generacija Meganea E-Tech. Oba su izgrađena na novoj platformi SDV (Software-Defined Vehicle) razvijenoj sa Qualcomm.

AutoRepublika

(273)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments