1. Home
  2. Vesti
  3. Gorivo u Ukrajini poskupljuje za 90%
Gorivo u Ukrajini poskupljuje za 90%
5

Gorivo u Ukrajini poskupljuje za 90%

2.99K
5
Podelite sa prijateljima:

Svi smo nažalost upoznati sa situacijom u bliskoj nam državi Ukrajini gde je pre nešto više od tri meseca pokrenut rat. Jedna od implikacija oružanog sukoba dve strane podrazumeva i poremećaje u snabdevanju, što se odrazilo i na politiku dopreme i prodaje naftnih derivata.

Kako bi predupredila silan rast cena, i u želji da maksimalno zaštiti stanovništvo od drastičnog skoka naknade koji trgovci traže za litar goriva, tamošnji organi vlasti su pribegli zamrzavanju cena istih, pa je „dojučerašnja“ cena benzina za litru bila na nivou od 40 ukrajinskih grivni (1,27 evra) odnosno 149,31 dinar.

Međutim, kako prenose RIA Novosti, ekspert za ukrajinsko tržište maloprodaje naftnih derivata, Sergej Kujun, cene goriva će u toj državi porasti za 87%, što će reći da će se litar benzina prodavati za 75 grivni. To znači da prevedeno u dinare, cena za litru benzina iznosi nešto malo više od 280 naših novčanih jedinica (2,36 evra). Povrh toga, više neće biti moguće pazariti proizvod oktanske vrednosti 92, a koji je označen s AI-92, već se u Ukrajinu doprema gorivo iz Evrope, ono s 95 oktana, kakvo je uostalom i nama ovde poznato.

Prognoze govore o tome da će ovaj epilog u Ukrajini dovesti do prakse masovnog odricanja od upotrebe motornih vozila, izuzev u slučajevima krajnje nužde. S druge strane, cene goriva u Ruskoj Federaciji nastavljaju da budu niske, uz prognoze daljeg pada, što i nije čudno, s obzirom na rastući trend satanizacije ove države i trgovinske blokade.

AutoRepublika

(2986)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Плаћао је народ у Украјини и најефтинију струју у Европи док нису ударили на Русе..

Neko sa strane

Zaključno sa današnjim danom, lažiranje izduvnih emisija dizel motora su priznali, ili je u sudskom postupku to dokazano za sledeće grupacije ili delove istih:
– VW
– General Motors
– Ford
– Stelantis
– Mercedes
– Renault-Nissan
– Toyota
Jednom rečju skoro svako ko je u ponudi imao dizel motor.
Ukoliko svi oni završe kao Takeda, na tržištu će da preteknu BMW, Mazda, Honda i Subaru. Kako bi se to odrazilo na cene vozila, može se naslutiti.

Matija

Ukrajinci su sami krivi za svoju situaciju. Umesto da stave na vagu sta dobijaju a sta gube u nagodjenju sa Rusima, dozvolili su sebi glupost da nasednu na americke bajke! Kada je poceo rat, EU je reagovala politicki veoma susdrzano i hladno – u stilu „ko vas j…, sami ste to trazili!“ U medjuvremenu EU je naglo promenila politiku – podigli su sankcije, sada salju vojnu pomoc i dizu agitaciju protiv Rusa do neba! Razlog: Ameri su podviknuli Evropljanima da budu poslusni inace ce puci trgovacke veze sa Amerikom koje donose EU velike profite. EU je obicna kurva bez karaktera,… Pročitaj više »

BB

Moćne države se ponašaju kao gangsteri a slabe kao prostitutke…

Renault Terminator

Апсолутно,само џабе им све,Руси их растурају на свим фронтовима.Руси ће рат завршити када они то буду хтјели а не Запад,једино под условом да Запад прихвати све што траже Руси е па онда да рат стане истог момента,овако има то да траје док Русима то одговара.
Наша јуначина и понос свих правих,часних и поштених Срба у ДНР-у у једној малој варошици..санкције су,нема шта🤣🇷🇺❤️💪Z
https://youtu.be/fgTPilq3JHg