1. Home
  2. Vesti
  3. Honda ustupa vozila za zbrinjavanje zaraženih bez ikakve pompe
Honda ustupa vozila za zbrinjavanje zaraženih bez ikakve pompe
0

Honda ustupa vozila za zbrinjavanje zaraženih bez ikakve pompe

237
0
Podelite sa prijateljima:

Japanski proizvođač nije ni u kakvoj formalnoj obavezi obezbeđenja sanitetskog prevoza pozitivnih na korona virus u matičnoj zemlji. Pored toga, Honda nije drugome na raspolaganje stavila ništa drugo, do svoju imovinu. Naposletku, od celog slučaja nije napravljen nikakav poseban medijski događaj izuzev slanja saopštenja za javnost, koje je portparol kompanije dostavio medijima.

Vest koja nas, u moru neukusa i zloupotreba tuđe imovine i prava, podseća na to šta je normalno, racionalno i ljudsko ponašanje, otprilike glasi ovako:

Honda Motor Co je danas objavila da je preoblikovala pedeset primeraka vozila iz sopstevene proizvodnje minivana i upodobila ih prevozu bolesnika koji su bili pozitivni na testu za novi korona virus. Tako će ubuduće, zaraženi moći da “uživaju u sportskom stilu” japanske marke, barem na putu do bolnice, odnosno do brzog ozdravljenja u matičnom Japanu.

Kako bi vozač ostao na zaštićen od eventualnog prenosa virusa, zadnja sekcija vozila je izolovana u odnosu na odeljak gde je smešten vozač.

Japanski proizvođač je instalirao nepropustljivu cev koja prolazi pored vozača i doseže do zadnje klupe, kako bi se sproveo svež, klimatizovan vazduh, od usisnika smeštenih kod brisača, pa sve do zadnjeg dela kombija. Na ovaj način, vozač Odysseya i minivana Step WGN je zaštićen od mogućnosti da udiše isti vazduh kao osoba koja je na putu brze hospitalizacije. Tako se redukuju šanse širenja zaraze.

Honda je počev od juče, isporukom prva dva vozila, započela akciju razvoženja obolelih, pomažući na taj način zdravstvenim vlastima u Tokiju. Portparol kompanije je najavio da je u planu slična akcija i za susednu Saitama prefekturu.

Zavisno od tražnje, proizvođač će razmotriti mogućnosti ustupanja više vozila, koja po svojoj prirodi ipak neće moći biti svrstana u ambulantne četvorotočkaše.

Japan je prema poslednjim vestima (od jutros) do sada zabeležio 8.885 slučajeva, ne računajući zaražene na brodu u februaru. Na taj način, zemlja sa oko šest puta više stanovnika od Srbije, i to drastično gušće naseljenih, beleži samo dva puta više slučajeva obeljevanja.

Da dodamo da, pored Honde, i Toyota Motor Corp razmatra da uzme učešća u pomoći zdravstvenom sistemu zemlje, tako što bi eventualno opremila vozila iz JPN Taxi udruženja, na način da ovi mogu bezbedno prevoziti inficirane.

Obe kompanije su prilagodile svoje pogone u matičnoj ali i drugim državama, kako bi sa traka silazile zaštitne maske i ostala medicinska opreme, baš kao što su to učinili i brojni drugi globalni proizvođači.

Prošle nedelje je moćan lobi automobilske industrije Japana najavio da će pokušati da održi kontinuitet proizvodnje i tokom pandemije, kao i da iznalazi načine da direktno podrži manje firme koje se u finansijskom smislu, bukvalno bore da “održe glavu iznad vode”.

AutoRepublika

(237)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments