1. Home
  2. Vesti
  3. Od četiri prodata Volvoa, tri će biti krosoveri!
Od četiri prodata Volvoa, tri će biti krosoveri!
1

Od četiri prodata Volvoa, tri će biti krosoveri!

155
1
Podelite sa prijateljima:

Istina, u pitanju su još uvek samo planovi, ali je isto tako istina da je Volvo skoro dostigao cilj koji je javnosti prezentovao prvi čovek švedske kompanije.

Taman kada smo pomislili da Volvo ima podosta modela s povišenom pozicijom sedenja u gami, dođe objava, doduše nezvanična, da planira da predstavi još najmanje dva SUV-a. To ne bi trebalo tretirati iznenađenjem jer znamo da Skandinavci (smajli, u stvari Azijati) planiraju da u bliskoj budućnosti tri četvrtine prodatih vozila marke, bude iz segmenta krosovera.

Koliko je Volvo blizu cilja, možda najbolje ilustruju statistički podaci za prvih jedanaest meseci ove godine koji ukazuju da je tržišni udeo krosovera u prodajnom miksu marke na nivou od 71%, što je značajno veće učešće od onog iz uporednog perioda, pardon, iz prošle godine, kada je iznosilo 63%.

„Kada prodajnu paletu obogatimo manjim SUV-om, dobićemo i jače učešće krosovera,“ reče Hakan Samujelson novinarima redakcije Automotive News Europe u nedavnom intervjuu. „Možda će udeo krosovera tada biti i tročetvrtinski.“

U oktobru smo dobili skoro nedvosmislenu potvrdu da će Volvo lansirati mali, čisto električni SUV, ali od tada su krenule i priče o novom, najvećem u gami krosoveru, kom bi i veliki XC90 „morao da persira“. Verovatno je da bi bio nazvan XC100. S druge strane, onaj krosover na suprotnom kraju game, bio bi razvijen u ortakluku s patronskim sistemom Geely.

„Kako bismo uspešno žonglirali zakonima ekonomije, pri čemu mislim konkretno na ekonomiju obima, moramo da maksimalno iskoristimo jednu arhitekturu, odnosno da ona bude osnova za više vozila,“ rekao je tom prilikom Samjuelson. „U mogućnosti smo da ponudimo konkurentan automobil i u smislu veličine, a isto tako i u smislu profitabilnosti.“

Još uvek se ne zna tačan datum premijere električnog krosovera, ali teško da će se to desiti pre maja naredne godine. Najverovatnije je da ćemo ga videti za nekih godinu dana, a onda se možemo nadati i dobro znanom modelu XC90 u narednoj iteraciji.

AutoRepublika

(155)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ako ne grešim, njima je XC-40 trenutno najmanje aktuelno vozilo u gami. I treba da imaju nešto manje od toga u ponudi.
A verujem da će tržište USA jedva dočekati i model veći od XC-90.