1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot 508 se muči u Evropi
Peugeot 508 se muči u Evropi
22

Peugeot 508 se muči u Evropi

3.84K
22
Podelite sa prijateljima:

Francuski liftbek je pod ogromnim pritiskom SUV segmenta.

Nije ovaj “lav” usamljen. Ceo velikoserijski D segment sa limuzinama i kojekakvim sličnim formama se muči na Starom kontinentu. U premijum klasi je situacija mnogo drugačija, pogotovo zbog činjenice da Tesla Model 3 ima odličnu prodaju sa više od 36.000 registracija u prvom kvartalu ove godine.

Što se tiče velikoserijskih sedana, jedina dva modela sa iole ozbiljnom prodajom su VW Passat i Škoda Superb. “Švaba” je tokom prvog tromesečja tekuće godine nakupio 15.274 isporuke, dok je češki adut stigao do 12.102 kupca.

U istom periodu, galski lepotan u vidu Peugeota 508 imao je daleko manje uspeha. Ubeleženo je svega 3.175 prodatih primeraka na evropskom tlu. To predstavlja izražen pad prodaje od čak 48%.

Tokom marta, 508-ica je uspela da nađe put do 1.125 potrošača, uz minus od 56% naspram istog meseca prethodne godine. Dakle, stvari su sasvim jasne – sa komercijalnog gledišta, novi Peugeot 508 je još jedna neuspešna francuska berlina.

Gde je zapelo, ostaje misterija… Činjenica je da 508-ica ima i karavansko izdanje, pa i performantnu varijantu u vidu PSE modela. Pored toga, dostupne su i PHEV verzije, kao i SUS agregati. Na papiru, to bi uz fenomenalan dizajn trebalo da omogući dobre rezultate.

Možda se stvari poprave sa najavljenom restilizacijom. Peugeot bi navodno trebalo da uskoro osveži svog pripadnika D segmenta, pa se nadaju da će to popraviti prodajni debakl.

AutoRepublika 

(3838)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

22 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
EsE

Nema 2.0 HDI motora. Ostao je samo 1.5 HDI. Eto gdje

Renault Terminator

Има истине и у томе…

Mustang

prokleti suvovi sve će uništiti

moron

„Gde je zapelo, ostaje misterija… Možda se stvari poprave sa najavljenom restilizacijom. “

Naravno da redizajn ne može da reši one PROMAŠENOSTI koje 508 mk2 ima. Za njega je 508 mk1 bio pojam funkcionalnog vozila. Ovaj mk2 je od prvog dana bio totalni promašaj. Poželjan koliko i lepra …Nemaju problemi veze sa ponudom motora …

S mile

Videh na sajmu onu sportsku karavan verziju. Prelepa, sad sa strane prakticnosti… Nije

Ali vizuelno, za pozeleti

Iznogud Časni

Eno Šeki se nije složio u testovima sa tobom, a ne znam jesi li ti to u međuvremenu promijenio mišljenje?

moron

Ja o 508 mk2 sigurno nikada lepu reč nisam napisao. To se nije desilo.
Slobodno pogledaj i Pekije testove o 508 mk2. Bilo koji. I vidi šta sam pisao.

J4ZZ3R

508 zapravo nikada nije bio zamišljen kao porodično vozilo i oni su oduvek tvrdili da je 508 više biznis kupe, što otprilike znači da ih ne interesuje prostor na zadnjim sedištima. Meni je MRN rekao da 508 ima manje prostora pozadi nego 2008 recimo i to npr ne da je tačno nego je razlika drastična. E sad druga je stvar što menadžeri pa i junior nivoa ipak više vole i A3 sedan ili CLA od nekog tamo Pežoa. Ja ga nikako nisam vozio, ali vidim da je većina testera koja ga je probala istakla da se vozi iznenađujuće dobro, čak… Pročitaj više »

BB

Dakle imaš prelijepi 508 koji nije praktičan i ne prodaje se, i imaš „lubeničar“ Jogger i prodaje se… Dizajneri su gledali da se svidi auditorijumu testera i fensi momcima, međutim zaboravili su da auto (pogotovo onaj od skoro 5m) treba nekoga i da preveze, a ponekad i na zadnjim sjedištima, a ponekad i nekog dvometraša… I sad vam je valjda jasno zašto nije snimljen film Taxi sa 508 mk2 u glavnoj ulozi…

Matija

Praviti auto iskljucivo kao „biznis kupe“ je velika strateska greska. Audijevi modeli A5 i A7 mogu da ekzistiraju samo zato sto dele tehniku i opremu sa A4 i A6, pri cemu oba ova modela imaju varijante limuzina i kombi. Mercedesov CLS moze da zivi zahvaljujuci E-klasi. BMW 8 moze da zivi zahvaljujuci petici, limuzina i kombi. Pezo je morao da razvije kompletnu familiju vozila 508 da bi svi modeli zajedno pokrivali troskove razvoja i proizvodnje. Neverovatno je da Pezoom rukovode tako „kratkotalasni“ ljudi?!

Laki

👍

Iznogud Časni

Čuj, da imaju Citroen na bazi 508 pa jedan ko kutija a drugi ovakav pa na taj način nema kanibalizma , vuk sit i ovce na broju. A i da ima takav Citroen, opet se ne bi prodavalo, a više je razloga zbog čega se to tako.

BB

Mislim da ovaj C5X, iako mu nisu predviđali neku karijeru, će biti dosta uspješiji od 508, jer ima prostor…

Matija

To isto i ja mislim! C5X je univerzalniji.

Iznogud Časni

Moguce, većini nije do stila.

Zk1i

508 mk2 je razvijen na rastegnutoj emp2 platformi na kojoj vec krdo modela urađano. Nisu oni tolike budale. Neki modeli su na kracoj emp2 neki na jos duzoj (ds9)…

Zsphere

Slazem se, a4 i a5 su odličan primjer i u istoj klasi sa 508. Ko zeli atraktivan izgled sa manje funkcionalnosti bira a5, u drugom slučaju može a4 (mada je a4 daleko od fukcionalnog ali tu je u svakom slučaju i a6).

Izmenjeno 1 godina pre od strane Zsphere
Balkanboj

Đe je ba zapelo.

Zapelo kod drogiranja, evo stižu efekti u vidu loše prodaje modela kojeg je neko nadrogiran probao prodavati kao premijum. Neće da može.

Laki

👍

Rikošet

Za mene je aktuelni 508 s godinama i s morem bezličnih automobila postao rado viđen na putevima. I to je to.

Kupe-limuzinski stil ili shooting brake kod karavana je atraktivan, ali tu od praktičnosti nema ni „p“…

Najveći problem koji javnost ima s ovim modelom je simbolički, a to je ime.

Naime, nije trebao da zadrži ime 508, koje ga povezuje sa prethodnikom sa kojim osim imena nema ama baš ništa zajedničko.

Mogli su ga nazvati 509 i 509 GC…

Matija

Kada vidim dimenzije ovog modela, pitam se sta je Pezo sa njim hteo da postigne? Radi se o njegovoj visini od samo 1,4 m – to je danas visina kupea! Tu spadaju Audi A5 i A7, Porse Tajkan, itd. Jedna porodicna limuzina treba da ima vise prostornog komfora! Izbor motora – benzinac 1,2 i dizel 1,5 litara – ovako mali i preforsirani motori vec odavno su se pokazali kao neekonomicni. Cediti snagu iz motora pomocu turbo punjaca i obrtaja ne daje smanjenu potrosnju, na protiv! Hibridni pogon ima svrhu samo pri voznji u gradu, gde omogucava voznju sa nula emisijom.… Pročitaj više »

TheStig

Da su ga nazvali 508 cc bolje bi se prodavao.🤣