1. Home
  2. Vesti
  3. Predstavljena Toyota Yaris GR Sport
Predstavljena Toyota Yaris GR Sport
0

Predstavljena Toyota Yaris GR Sport

226
0
Podelite sa prijateljima:

Toyota je predstavila model Yaris GR Sport, nekoliko nedelja pre zvanične svetske premijere koja će se dogoditi na predstojećem Salonu automobila u Parizu, početkom sledećeg meseca.

Novitet je očigledno inspirisan modelom Yaris GRMN. Verzija GR Sport zadržava standardnu postavku hibridnog pogonskog sklopa, ali kupcima predstavlja više stilskih modifikacija, kao i onih koje se odnose na fino podešavanje sistema ogibljenja.

Za razliku od naošternije GRMN verzije, model GR Sport poseduje karoserijsku konfiguraciju sa petoro vrata, kao i CVT transmisiju umesto šestostepene manuelne.

Ključne promene koje je proizvođač izvršio na sistemu oslanjanja se odnose na primenu amortizera Sachs Performance i čvrsti anti-roll bar. Pored toga, GR Sport je spušten za dodatnih 11 milimetara. Nasuprot tome, pneumatici Bridgestone Potenza RE50 su identični onima u koje je “obuven” Yaris GRMN.

Proizvođač tvrdi da će ove izmene, uz za 18 milimetara kraći razmak između točka i luka iznad točka na karoseriji, dodatno pojačati sportski izgled novajlije.

Na eksterijeru se još da zapaziti da GR Sport koristi naplatke od 17 inča, izrađene od lake legure, koje su crne boje, baš kao spojler na vrhu poklopca prtljažnika i drugi brojni detalji na spoljošnjosti.

Promene kojim je izložen enterijer su ograničene na sportska sedišta na kojim je na efektan način iskorišćen beli konac za štepove. Tu je i manji obruč upravljača sa tri kraka, koji je preuzet iz modela Toyota 86. Naravno, GR logo je vidljiv i na instumentacionom panelu.

Kao što smo naveli na početku, GR Sport će pokretati hibridni sklop koji koristi 74 kilovata snage Toyotinog benzinskog agregata zapremine 1,5 litara. Najavljena potrošnja iznosi 3,3 litre na sto pređenih kilometara. Identičan pogonski sklop se koristi i za model Prius C.

Modelom GR Sport, Toyota se nada da će dubinski zabrinuti čelnike drugih proizvođača automobila koji imaju predstavnike u segmentu. Tu se svakako misli na Fordovu ST-Line i Hyundaijev N Line, za čije se pulene koriste isti agregati koji su primenjeni u regularnim verzijama, ali uz brojne dodatke koji bi trebalo da naglase sportsku pojavu automobila.

Sačekajmo zvaničnu premijeru i više detalja.

(226)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments