1. Home
  2. Vesti
  3. Drugi krosover u kofeinskoj gami marke Wey se zove Macchiato
Drugi krosover u kofeinskoj gami marke Wey se zove Macchiato
0

Drugi krosover u kofeinskoj gami marke Wey se zove Macchiato

329
0
Podelite sa prijateljima:

Pre otprilike mesec i po dana smo izvestili o tome da kompanija Great Wall priprema celu gamu iz „caffe serije“ marke Wey i da je predstavljen prvenac pod imenom Mocha. Sada stiže i drugi model serije i on je nazvan Wey Macchiato. 

Nažalost, informacije o novitetu nisu potpnue ni ovaj put, pa se ovo može smatrati podizanjem slatke tenzije pre punomasne premijere. Imamo fotografije, kao i šture informacije o tehničkim specifikacijama vozila, a to sve zahvaljujući podnošenju prijave za zaštitu patenta pri kineskom ekvivalentu našeg Zavoda za zaštitu intelektualne svojine. Podnosilac zahteva je kompanija Great Wall.

Novitet krasi oštar i atraktivan stil. Macchiato poseduje blago zaobljenu karoseriju s nežnim prelazima i nekoliko masivnih pojedinosti. Na nosu krosovera se nalazi višeugaona maska hladnjaka s delikatnim saćem u obliku presretnutih, izukrštanih metalnih traka.

Malo iznad maske hladnjaka, a u uglovima vozila su smeštene uske prednje svetlosne grupe, ispod kojih se nalaze veliki otvori usisnika za vazduh i dodatne LED diode. Na dnu branika je lociran pravougaoni usisnik vazduha pod kojom je vidljiva izbočina, na koji način je naglašena sportska nota.

Krmeni deo karoserije kofeinskog novajlije je oblikovan u stilu karakterističnom za kompaktne krosovere, što podrazumeva pozamašne blatobrane uz staklne površine skromne „kvadrature“. Zadnje signalne grupe koriste standardnu rasvetu, mada smo iz svih dosadašnjih pres materijala shvatili da je standard postao troslovni (LED) ali se ispostavlja da ipak još uvek to nije slučaj.

Kako bilo, zadnji odbojnik je dopunjen nežno zakrivljenom izbočinom, pored koje su ugrađena dodatna stop svetla. Kako se šuška, novi Macchiato će nuditi čak četiri monitora odjednom, od kojih će jedan biti postavljen u visini očiju kopilota, da se poslužimo avijacijskom terminologijom, kako bismo razbili jednolično izveštavanje.

Lokalni mediji izveštavaju da će Macchiato posedovati hibridni pogonski sklop u kom će glavnu ulogu igrati benzinski atmosferac zapremine 1,5 litara u osnovnom paketu. Pisali smo da je ova jedinica debitovala tokom prethodne godine i da je sposobna da isporuči do 192 konjske snage. Prikladno je mesto da napomenemo da je objavljen još jedan izveštaj u kom se opisuje premijerno prikazan turbo motor i devetostepena automatska transmisija iste marke.

Da se mi još malo vratimo našem krosoveru i da kažemo da ukupna dužina istog doseže do kote od 4.520 milimetara, uz međuosovinski razmak od 2.710 milimetara. Širina vozila iznosi, za ovu klasu impozantnih 1.855 mm, dok je visina u rangu zgodne dame (1.665 mm). Kupcima noviteta će biti ponuđene četiri varijante što se tiče kombinacije boja karoserija, dok će aluminijumske felne koje fabrika montira, biti prečnika 17 ili 18 inča.

Ostaje samo da se konstatuje da, najmanje u dizajnerskom smislu, ovo vozilo nimalo ne zaostaje za onima koja su skockana od strane etabliranih, nama znanih proizvođača. Pride, kineska firma je namerna da Wey gura u premijum segment, pa i to treba imati u vidu. Kako bilo, ovaj Great Wall, i onaj koji smo upoznali pre desetak, dvadeset godina, kao da su došli na Zemlju sa dve različite planete, barem sudeći po fotografijama i opisima medija.

AutoRepublika

(329)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments