1. Home
  2. Vesti
  3. Evropsko tržište: Peugeot 208 ne da tron Dacijinom Sanderu
Evropsko tržište: Peugeot 208 ne da tron Dacijinom Sanderu
1

Evropsko tržište: Peugeot 208 ne da tron Dacijinom Sanderu

608
1
Podelite sa prijateljima:

U prvom kvartalu tekuće godine francuski hečbek bio je najpopularniji model u Evropi. 

Peugeot 208 je tokom prvog tromesečja ove godine upisao 51.890 registracija, što je za 15% slabiji plasman naspram referentnog perioda prethodne godine. Iza njega je Dacia Sandero, i ovaj niskobudžetni hečbek uspeo je da se probije do 47.491 potrošača, a to je boljitak od 8% naspram prošle godine.

Ukoliko 208-ica nastavi sa padom prodaje, a Sandero ostane na uzlaznoj putanji, krajem godine bi mogao biti na evropskom prestolu! Ipak, tu je i dugogodišnji ovdašnji bestseler – Volkswagenov Golf. Golf je u prvom kvartalu imao 46.323 prodata komada, uz pad prodaje od 19%.

Zapravo, tokom prvog tromesečja, nijedan drugi model nije prebacio više od 40.000 isporučenih jedinica. Blizu te brojke su Peugeot 2008 sa 39.534 dostavljena vozila (-25%), zatim Citroen C3 (39.320, -19%), ali i Opel Corsa (38.532, -29%). U vodećoj ekipi našlo se mesta i za Renault Clio koji ima nešto više od 38.000 registracija, ali i pad prodaje od 25%.

Iz prikrajka vreba i Hyundai Tucson koji je odlično startovao godinu. Južnokorejski SUV je zaključno sa martom nakupio 37.711 registracija, uz ozbiljan rast prodaje od 10%. Ukoliko nastavi takvim tempom, i Tucson bi uskoro mogao da se ozbiljnije umeša u borbu na čelu liste.

Teslin Model 3 iako je izdominirao u prošlom mesecu sa ubedljivim prvim mestom, ipak je u ukupnom zbiru daleko od vodećih automobila, jer je u prvom kvartalu imao ukupno 32.652 isporučena vozila (+7%), što je za nekih 20.000 automobila manje od lidera na tabeli.

AutoRepublika 

(608)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ne znaš ko ima luđe cene, 208 ili Sandero. Mrtva trka.