1. Home
  2. Vesti
  3. Renault Arkana razvaljuje u Evropi
Renault Arkana razvaljuje u Evropi
3

Renault Arkana razvaljuje u Evropi

1.67K
3
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka je sa Arkanom pogodila u sam centar mete, što dokazuju i prodajni uspesi ovog modela. 

Ovaj kupeoliki SUV nastao na bazi Captura je za vrlo kratko vreme uspeo da ubeleži odlične komercijalne rezultate. U prvom kvartalu tekuće godine, Arkana je bila treći najprodavaniji model Renaulta sa 18.996 upisanih registracija na Starom kontinentu! Samo u martu je prodato više od 7.700 primeraka ovog krosovera…

Ispred njega su samo Clio i Captur koji su u nedavno okončanom tromesečju ostvarili 38.000 i 33.000 isporuka. Dakle, Renault je pronašao pravu meru po pitanju Arkane. Ovaj automobil je uspeo da nadmaši nekadašnjeg asa francuskog brenda Meganea, a što se tiče ostalih modela pod kišobranom Renaulta, niko mu nije „ni do kolena“.

Interesantno je za Arkanu da nema u portfoliju dizel agregat, ulogu „štedljivca“ posvećena je klasičnom hibridnom pogonskom sklopu, koji je bio na skeneru AutoRepublike. U ovom trenutku, više od polovine isporučenih Arkana dolazi upravo sa takvim hibridom. Pored njega, u ponudi je i klasični turbo benzinski motor 1,3 TCe koji je dostupan u dve verzije – sa 140 ks (TEST) i 160 ks.

U Renaultu ističu da očekuju da njihov SUV novitet nastavi sa snažnom prodajom do kraja godine u Evropi.

AutoRepublika 

(1667)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Horhe

Majko božija! Evo priznajem, ne kapiram….

Renault Terminator
Balkanboj

Baš pre neki dan, iz kurioznosti, bili smo u salonu Renola. Zagledali Captur a pored je bio Conquest (Arkana). Realno mi je Captur bolja opcija, Arkana je samo trunku više lima za mnogo više novca.