1. Home
  2. Vesti
  3. Ferrari nema nameru da proizvodi potpuno električni automobil
Ferrari nema nameru da proizvodi potpuno električni automobil
0

Ferrari nema nameru da proizvodi potpuno električni automobil

112
0
Podelite sa prijateljima:

Scuderia ostaje verna sa SUS motorima. 

Barem za sada. Ferrari nije zainteresovan za električni automobil iz dva razloga – velika masa takvih modela i nedostatak zvuka. Stoga italijanska marka bira da koristi pomoć elektromotora zarad boljih performansi, ali u ovom trenutku ne postoje nikakvi planovi za proizvodnju potpuno električnog modela koji bi nosio znak „propinjućeg konja“.

To je novinarima potvrdio i tehnički direktor Ferrarija, Majkl Lejters. On je kazao da kompanija proučava ovu tehnologiju, ali da nema mogućnosti za električni automobil, iz gore pomenutih razloga.

Lejters je dodao da je Ferrari zauzet sa drugim, velikim planovima u ovom trenutku. Ove godine Scuderia će imati čak pet premijera, gde smo prvu već videla na Salonu automobila u Ženevi, dok je druga zakazana za 31. maj.

Tog dana Ferrari će predstaviti svoj hibridni superautomobil, koji bi prema prvim informacijama trebalo da razvija oko 1.000 konjskih snaga. Lejters je rekao da su hibridi nešto čime će se ta marka baviti u narednom periodu, ali da glasine o električnom automobilu nemaju nikakvih osnova.

AutoRepublika 

(112)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments