1. Home
  2. Vesti
  3. Genesis predstavio konceptualni X Speedium Coupe (GALERIJA)
Genesis predstavio konceptualni X Speedium Coupe (GALERIJA)
1

Genesis predstavio konceptualni X Speedium Coupe (GALERIJA)

158
1
Podelite sa prijateljima:

Prikazani sportski automobil predstavlja uvod u novu generaciju električnih modela ovog premijum brenda. 

Mada je momentalno jasno da se radi o konceptu i da će malo toga sa ovog vozila doći do nekih serijskih automobila, Genesis je ipak odlučio da ponešto bude u skladu i sa aktuelnim četvorotočkašima. Tako na prednjem delu vozila vidimo prepoznatljivu Crest „rešetku“, koja u ovom slučaju ima samo dekorativnu funkciju, jer je u pitanju električni automobil.

U suštini, Speedium Coupe je nadogradnja u odnosu na prošlogodišnji X koncept, koji je uzeo formu fastbacka. Novi prototip ugledao se na apsolutno svim frontovima na pomenuto vozilo, što se vrlo lako ogleda u dizajnu. No, mora se priznati da je Speedium Coupe ipak u određenoj meri atraktivniji, pre svega zahvaljujući zavodljivom kupe obliku.

Genesis nije saopštio ostale relevantne podatke, što ukazuje da ovaj koncept vide kao demonstratora izgleda predstojećih električnih modela. A biće ih dosta, jer je južnokorejska marka već obećala da će se u bliskoj budućnosti u potpunosti odreći SUS agregata (do 2030. godine).

Luk Donkervolke, šef dizajna Genesisa, istakao je da je ovo model koji donosi bliži pogled na nadolazeće automobile. „Ovo nije koncept, to je pogled na naš dizajnerski proces u kom tražimo novi stil i izgled za buduće EV četvorotočkaše“, rekao je Donkervolke.

AutoRepublika 

(158)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Dizajn je moderan, elegantan, sa minimumom linija, povrsina i raznih ukrasa. Ono sto mi na ovoj karoseriji smeta jeste linija karoserije/donja linija bocnih stakala koja pozadi ide na dole tako da zadnji kraj izgleda kao da visi. Vrlo neprijatno! Ova forma oduzima karoseriji dinamiku i deluje arhaicno. Linija krova iznad zadnjih sedista je blago „naduvana“, dizajner je morao da poslusa ergonome koji su trazili dovoljno mesta za glave putnika na zadnjim sedistima. Kod renomiranih marki ovaj zahtev ergonomije ustupa mesto dizajnu. Razlog: onaj ko kupuje auto taj sedi napred! Kao primer: prva generacija porsea Panamera pretrpela je brojne kritike zbog… Pročitaj više »