1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen precizira kakva je budućnost Golfa
Volkswagen precizira kakva je budućnost Golfa
2

Volkswagen precizira kakva je budućnost Golfa

929
2
Podelite sa prijateljima:

Poslednjih godina bilo je spekulacija o budućnosti Volkswagenovog kultnog modela Golf. Dolazak na tržište Volkswagena ID.3 ozbiljno je doveo u pitanje kontinuitet jednog od najvažnijih automobila koje je stvorila automobilska industrija u Evropi. Međutim, nakon brojnih glasina, sama kompanija se usprotivila ovim izveštajima kako bi demantovala da je kontinuitet Golfa u opasnosti.

Krajem prošle 2022. godine, Tomas Šefer, generalni direktor Volkswagena, potvrdio je da će postojati deveta generacija Golfa. Sada, da bi preživeo proces prelaska na električnu mobilnost u koji je krenuo Stari kontinent, biće neophodno da Golf, nažalost, postane električni automobil. Štaviše, Šefer je sam otvorio vrata Golfu devete generacije koji će biti preimenovan u Volkswagen ID. Golf .

Neko vreme posle tih izjava, „supreme leader“ Volkswagena je ratifikovao ono što je najneposrednija budućnost kojoj Golf teži. Aktuelni model uskoro će biti podvrgnut ažuriranju.

U intervjuu, Šefer je nagovestio da će ovo ažuriranje Golfa biti predstavljeno negde 2024. godine i, što je još važnije, to će biti poslednja obnova termičkog Golfa. Dugoročna budućnost ovog modela podrazumeva njegovu transformaciju u električno vozilo.

„Radimo na portfoliju da vidimo šta će biti naslednik aktuelnog Volkswagena Golfa. I sa moje tačke gledišta, to neće biti motor sa unutrašnjim sagorevanjem. Mora da je to električno vozilo“, upozorio je Šefer. Stoga ćemo za nekoliko godina biti svedoci povratka nestalog e-Golfa. Sada će ovaj model, predvidivo, biti integrisan u porodicu električnih vozila ID.

Fejslift Golfa 8 biće ključan kako bi ova generacija mogla da nastavi da živi još koju godinu. Ako sve bude išlo po planu, deveta generacija Golfa će biti spremna da izađe na scenu negde između 2027. i 2028. godine.

AutoRepublika

(929)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

Nemaju oni pojma više ni šta rade.

moron

Ako nisam imao neki primerak od ovih prvih osam generacija, valjda ću da preživim u bez devete …