1. Home
  2. Vesti
  3. Kraj proizvodnje za Citroen C4 Cactus
Kraj proizvodnje za Citroen C4 Cactus
12

Kraj proizvodnje za Citroen C4 Cactus

2.57K
12
Podelite sa prijateljima:

Francuski niskobudžetni model odlazi u istoriju. 

Citroen je pokušao da sa ovim automobilom odigra nešto drugačije, uz akcenat na niskobudžetnu filozofiju. Rezultat je delimično uspešan, ali je evidentno da je francuski brend mnogo naučio sa C4 Cactus.

Citroen C4 Cactus stupio je na scenu 2014. godine, nekih devet meseci nakon što smo videli konceptualno izdanje na Salonu automobila u Frankfurtu. U pitanju je zaista nesvakidašnji automobil koji se u dobroj meri oslonio upravo na taj „šik“ stil koji je nedostajao gotovom svim ostalim konkurentima.

Kako bi zadržao što nižu cenu, Citroen je tada rešio da C4 Cactus koristi platformu PF1, koju je pored ostalih upotrebljavao i C-Elysee. Ova arhitektura donela je željenu nižu cenu, ali je ostavila prostor za druge mane… Bilo kako bilo, Citroen okončava eksperiment zvani C4 Cactus, jer je realno da sa dolaskom nove generacije standardnog C4 nema više prostora u portfoliju francuske marke za jedan ovakav automobil.

C4 Cactus se proizvodio u fabrici Viljaverde PSA grupacije u Madridu. Francuska marka saopštila je da će automobil ostati u prodaji dok postoje vozila na lageru.

Poslednje ažuriranje C4 Cactus dobio je 2018. godine kada je u automobil postavljeno novo ogibljenje, kao i još udobnija sedišta. Naš test restilizovane verzije u izdanju Perice Rajkovića možete pročitati na ovom linku, dok klikom ovde možete stići do recenzije Cactusa pre nego što su izvršena unapređenja.

AutoRepublika

(2570)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

12 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Odnese i njega djavo …

da11

Neka je on je donio ovaj nakaradan dizajn, sto je najgore kopirali drugi.

Kittitelj

Samo neka ide, da ga ne gledam…

mkm

Kaonredizajnirani BMW X7 na primer

IvanBg89

Šteta…meni odličan auto, pogotovo za taj novac – kupio sam ga i nijednog trenutka nisam požalio, prezadovoljan sam. PHC amortizeri i doplaćena Advanced Comfort sedišta fino dodaju na komforu, auto je preudoban, bez problema i bez umora nakon duge vožnje (uključujući i auto-put i lokalne/magistralne puteve, kao i odlazak na more), a PureTech 110 odlično radi svoj posao. Uz ležerniju vožnju po BG-u i kroz dosta gužvi, prosečna potrošnja u isključivo gradskim uslovima je oko 7,5-7,6l/100km (od čepa do čepa mereno). P.S. Pre nego što krene drvlje i kamenje, ne tvrdim da je apsolutno najbolji jer je to prilično subjektivna… Pročitaj više »

Izmenjeno 3 godine pre od strane IvanBg89
BB

Razmatrao sam ozbiljno taj auto (prva verzija), otpao zbog prostora i klime na ekranu (pogotovo dugme recirkulacije). Uzeo Berlinga. Nisam prežalio udobnost običnog C4 Udobnost novih amortizera me jako interesuje i smatram da bi Berlingo sa tim sjedištima i amortizerima bio idealan auto (ne zanima me mekoća instrument table, neću sjediti na njoj 🤣)…

Kolika je potrošnja na otvorenom?

IvanBg89

Što se tiče prostora, legitiman faktor prema potrebama (možda i prva ili druga stvar koju svi procenjujemo pri kupovini) 🙂 Po pitanju klime, to je bila najčešća zamerka koju sam čuo od drugih na račun Cactus pre odlučivanja na kupovinu – iz mog iskustva, obično podesim temp koja mi odgovara i onda samo na dugme (fizičko, van displeja) uključim/isključim klimu. Kada mi je potrebno da promenim nešto, gornja traka displeja tač-skrina je „prečica“ do brzih podešavanja klime (pored tač prečice do kompletnih podešavanja sa njegove leve strane) tako da sam se i na to brzo privikao. Po pitanju amortizera sam… Pročitaj više »

Izmenjeno 3 godine pre od strane IvanBg89
Niksi

Slažem se sa Ivanom, zaista odličan auto. Vozim novi model i Auto je skroz ok. Motor benzinac, 81kw/110 ide odlično, a pritom ne troši puno. Novi sistem ogibljenja-prava stvar. Mogu samo reći, šteta što se više ne proizvodi.

Miki

Ja kupio jednog polovnog pre par dana, jedina mana, po meni, je sto se zadnja stakla ne spustaju i to samo zato sto klinci vole leti da se voze sa spustenim staklima…
Ivane, da li postoji neki Citroen forum koji preporucujes?

IvanBg89

Miki, nemam nekih preporuka za forume pošto ih nisam nešto ni tražio. Jedino pratim stranicu Citroen Srbija na Facebooku, piše u opisu grupe da su u saradnji sa citroenforumsrbije.com – verujem da ćeš tamo najlakše naći nešto više informacija

Shix

Dodji kod nas na Citroen forum. Gde ces drugo.

Don

Po rezervne dijelove i pomoc oko kvarova :))