1. Home
  2. Vesti
  3. BMW M4 GT3 „tizer“ potvrđuje hipetrofirane „bubrege“ i 500 + ks
BMW M4 GT3 „tizer“ potvrđuje hipetrofirane „bubrege“ i 500 + ks
0

BMW M4 GT3 „tizer“ potvrđuje hipetrofirane „bubrege“ i 500 + ks

290
0
Podelite sa prijateljima:

Redni šestocilindarski S58 će pogoniti i serijsku i trkačku verziju.

Još uvek su meseci pred nama kada je reč o lansiranju BMW-a M4, ako ne i godinu dana i više. Špijunske fotografije su se već pojavile na internetu, a sada je dostupan i oficijelni „tizer“ dugo očekivanog sportskog kupea.

Zapravo, reč je o M4 GT3 trkaču, koji će očigledno slediti stil serijskog modela. Što se dizajna tiče, nema baš mnogo detalja o kojima bismo mogli da sudimo, ali ono što bez problema možemo da vidimo je hipetrofirana prednja maska u vidu „bubrega“, koju smo već imali prilike da vidimo na Concept 4 i „procurelim“ fotografijama serijske serije 4. Tizer nam ne pruža uvid u to koliko duboko idu „bubrezi“, ali možemo da vidimo dovoljno da shvatimo da postoji značajna razlika u odnosu na aktuelnu seriju 3.

Uz tizer je došao i pres materijal, koji potvrđuje da će i serijska i trkačka verzija M4 ispod haube posedovati S58 turbomotor, sa šest redno postasvljenih cilindara. Doduše, ne spominje se tačno o koliko se konjskih snaga radi, ali će ih serijska varijanta isporučivati „preko 500“. Kao što znamo, ovaj agregat već pruža 510 ks u Competition verzijama X3 M i X4 M.

Takođe, dobili smo i relativni uvid u rok do javnog predstavljanja, bar što se GT3 modela tiče. BMW će s njega skinuti veo u drugoj polovini 2020., što bi moglo da ukaže na salon u Frankfurtu krajem septembra. To ne mora da znači da ćemo u isto vreme videti i serijski M4. Podsetimo, BMW je M8 GTE predstavio značajno pre M8 koji se našao u prodajnim salonima. Isti recept bi mogao biti primenjen i na M4.

AutoRepublika

(290)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments