1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo Giulia ipak dobija karavansko izdanje?!
Alfa Romeo Giulia ipak dobija karavansko izdanje?!
16

Alfa Romeo Giulia ipak dobija karavansko izdanje?!

2.79K
16
Podelite sa prijateljima:

U razgovoru sa novinarima, šef Alfe Romeo naveo je da ne odbacuje mogućnost plasiranja karavana za model Giulia.

Prodaja aktuelne Giulije je na vrlo niskom nivou. Po svemu sudeći, dok ne stigne ozbiljnija restilizacija (koja se najavljuje već nekoliko godina), teško je da se može nadati bilo kakvom značajnijem rastu porudžbina…

Alfa je po ko zna koji put u svojoj istoriji pokazala nemar za strateški razvoj. Giulia je mogla ponuditi pored karavana i kupe verziju, zatim uzdignuti karavan, ili veliki kupe sa četvoro vrata… Ali ne, uprava italijanskog proizvođača rešila je da se ostane samo na limuzini.

Izgleda da će tako i biti do kraja životnog ciklusa trenutne generacije… Žan-Filip Imparato, izvršni direktor brenda iz Milana, potvrdio je da je karavanska varijanta u opticaju za sledeću generaciju Giulije.

“Ne bih eliminisao SW izdanje za buduću Giuliju”, kazao je Imparato. On je naveo i da će iduća iteracija ovog modela iz D segmenta biti EV model, ali nije saopšteno da li će ostati u ponudi i SUS motori.

Ukoliko se može suditi po dosadašnjim najavama iz Stellantisa, naredna Giulia biće samo električni automobil i postaviće se naspram Teslinog Modela 3. Pridruživanje karavanskog izdanja sigurno bi samo pomoglo u ostvarivanju boljih prodajnih rezultata za buduću Giuliju.

Podsetimo, Alfini modeli u prošlosti iz D segmenta, kao što su 156-ica i 159-ka, imali su u svom portfoliju karavanske varijante, zašto je nema aktuelna Giulia ostaće večita misterija…

AutoRepublika 

(2786)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

16 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Džaba vam futgon kao EV izdanje.

Matori

Baš tako.

BB

„zatim uzdignuti karavan“ …
Čak bih se možda dao kladiti da je Alfa 33 začetnik tog segmenta… Podsjećaju me na mene, mnogobdobrih ideja i početaka a sa slabim retultatima…

Matija

Dobro je da si mi rekao! Imacu ovo u vidu! 🙂

BB

😄

Rikošet

Prošao voz za to odavno, a i ovi Italijani po principu „trla baba lan“ svaki dan…

Izmenjeno 1 godina pre od strane Rikošet
Matija

Citiram ovaj pasus kao osnovu za svoj komentar: „Alfa je po ko zna koji put u svojoj istoriji pokazala nemar za strateški razvoj. Giulia je mogla ponuditi pored karavana i kupe verziju, zatim uzdignuti karavan, ili veliki kupe sa četvoro vrata… Ali ne, uprava italijanskog proizvođača rešila je da se ostane samo na limuzini.“ Mislim da iza odluke da se na bazi aktuelnog modela Djulije ne razvijaju nikakvi derivati stoji strah od daljeg neuspeha. Sa punim opravdanjem, jer broj prodatih primeraka pokazuje nezainteresovanost trzista za aktuelnu Djuliju! O uzrocima sam ovde u nekoliko navrata vec govorio. Uzgred, ako slika u… Pročitaj više »

Mustang

nije samo strah od daljeg neuspeha glavni razlog, nego i nedostatak novca za razvoj daljih derivata giulije
alfa u formi kupe limuzine ili Shooting Brake bila bi pravi magnet za oči, ali nažalost stelantis (fca) nije jak kao mercedes da može sa svačim eksperimentisati

Iznogud Časni

Imaju oni para, imaju gotov proizvod, ne treba tu puno za uložiti ali….

BB

Tako je,nalijepiti komad lima (grobarski, lubeničarski, šuterski, stvar je ukusa i dizajna) na već postojeći proizvod ne treba puno vremena ni novaca. Ili isti izdići od zemlje. U svakom slučaju mogli su imati bar duplo više prodatih auta. Koliko je samo biciklista precrtalo ovaj auto u startu je ne mogu unutra staviti svoju omiljenu spravu.

Iznogud Časni

Kaj ti nisi čuo za kuku, a na njemu nosač a na nosaču bicikla?

DUDE

Da sacekamo ovogodisnju restilizaciju Giulie i Stelvia, unapredjenje game motora, pa da pricamo dalje, sta i kako…Radujem se najavama da bi oba vozila trebala da dobiju nove svetlosne grupe nalik na 159 i Tonale, u skladu sa tradicijom.
Auto koji bi zaista spasio Alfu je hatchback Giulietta – sto pre prepakuju 308/Astru, to bolje.

Matija

„Da sacekamo ovogodisnju restilizaciju Giulie i Stelvia“ – u pravu si, ako to uspe Alfi ce biti otvoren put u buducnost. U protivnom… Alfi je potrebna sto sira paleta vozila, cime se postizu dva vazna efekta:

– Primenom istih komponenti u vise modela povecava se broj komponenti i obara njihova cena.
– Sa vise modela Alfa ce imati sansu da pronadje vise kupaca sa razlicitim zeljama za svoje automobile.

Iznogud Časni

Auuuuu, prava alfa 🤥🤥🤥

Mile

Restilizacija? Kako restilizkvati prelep auto koji će izgledati moderno i za 20 godina. Kupci i novinari su razmaženi, autima prosečnog izgleda ne nalaze mane na dizajn kao Djuliji koja je lepša od svih konkurenata.

Iznogud Časni

Tačno tako