1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen grupa je ispoštovala evropske norme u vezi sa flotnom emisijom štetnih gasova
Volkswagen grupa je ispoštovala evropske norme u vezi sa flotnom emisijom štetnih gasova
2

Volkswagen grupa je ispoštovala evropske norme u vezi sa flotnom emisijom štetnih gasova

131
2
Podelite sa prijateljima:

Nemački gigant zadovoljan je jer su uspeli da prođu bez finansijskih penala u Evropi, sve zahvaljujući rastu prodaje električnih automobila.

VW grupacija je ubeležila prosek od 118 g/km ugljen-dioksida, što je niže od granice koju je Evropska komisija propisala. Interesantno je da u prosek nisu ušli Bentley i Lamborghini, zbog navodno malog broja prodatih automobila?!

Iz Volkswagena ističu da je prodaja elektrifikovanih vozila ubeležila ogroman rast u Evropi. Ona je skočila za 64% i ukupno je dostavljeno 472.300 takvih četvorotočkaša.  Navode i da su modeli poput VW ID.3, Cupre Born, Škode Enyaq i Porschea Taycan značajno pomogli da se prođu zadate norme u vezi sa emisijom ugljen-dioksida.

Baterijska vozila držala su u 2021. godini učešće od 17% u ukupnoj prodaji VW grupacije u Evropi, što je značajan rast naspram 2020. godine kada je udeo iznosio 10%.

Volkswagen kao zasebna marka takođe je prošla ispod gornjeg limita po pitanju flotne emisije CO2 na Starom kontinentu. Brend iz Volfzburga ubeležio je 113 g/km, dok je dozvoljena granica iznosila 119 g/km…

AutoRepublika 

(131)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Postoji neko logički održivo objašnjenje za Bentley i Lamborghini?

TheStig

Rješenje se zove Carbon credits. Kupis go.na i možeš da budeš preko kvote emisije. Platiš nešto ali ne koliko bi platio penale. Zeleno nema šta🤣