1. Home
  2. Vesti
  3. Alpine beleži odličan start godine u Evropi
Alpine beleži odličan start godine u Evropi
16

Alpine beleži odličan start godine u Evropi

357
16
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka je odlično počela 2022. godinu!

Po dolasku na čelo Renault grupe, Luka de Meo je najavio da će učiniti da Alpine postane jedna od okosnica te kompanije. Očito da je veliki marketinški trud u prethodnom periodu urodio plodom, te otud i rast prodaje ove marke na Starom kontinentu.

Alpine trenutno u svom portfoliju ima samo jedan model i to sportistu A110 koji evocira uspomene na istoimeni slavni model iz prošlosti ovog brenda. No, to će se uskoro promeniti. Alpine će obogatiti svoju gamu sa hečbekom, krosoverom i još jednim automobilom.

Uvećavanje portfolija počeće tek 2024. godine, do tada, Alpine se mora uzdati u A110. Od početka godine, u januaru i februaru ovaj franački proizvođač uvećao je prodaju u Evropi za čak 85%.

Ukupno je do kupaca na našem kontinentu stiglo 305 primeraka ovog sportskog vozila. Od toga je 115 vozila dostavljeno tokom februara, i prema svemu sudeći, Alpine će imati odličan prvi kvartal u 2022. godini.

A110 je nedavno bio na skeneru AutoRepublike, a kakvi su utisci našeg kolege Perice Rajkovića o ovom fantastičnom automobilu možete pročitati OVDE.

AutoRepublika 

(357)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

16 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Kako bi izgledali prodajni rezultati koji bi se okaralterisali kao loši?

BB

Pitaj Alfu…

Iznogud Časni

Betu, gamu, deltu 😝

Rikošet

Ako uzmemo u obzir da ih sklapaju ručno i jeste rezultat, ali ako uzmemo u obzir da im cijena varira od 50 do 70.000 Eura kad plate struju i režije teško da će im ostati za plate radnika…

Matija

Moram da se nasmejem ovim ciframa! Plus od 85% – kako to gordo zvuci! Podseca me na nekadasnje privredne uspehe nase drage socijalisticke Jugoslavije iz 50-tih godina: jedne godine imali smo 10 traktora a sledece 20 – to je vec porast od 100%! 🙂 O Alpini sam vec pisao, nema potrebe da ponavljam:

https://autorepublika.com/2022/04/01/alpine-ce-primeniti-znanje-iz-formule-1-za-naredne-automobile/#comment-61052

Iznogud Časni

Isijasmejker!😁 Potvrdio Šeki R.

TheStig

Hahaha 🤣 Šta Šekija briga?!Malo pršljenove nagnječi ali zato crno vino saljeva i francuske sireve degustira, a nas dvojica moj Iznogude samo laprdamo. Doduše mogli bismo kakvu stand up klapu osnovati 😁
Tri druga, BB, ti i moja malenkost. Dobar, loš, zao na balkanski način 🤪

Iznogud Časni

Ocu 8===D, mi bi opet radili a on bi opet jeo pljesnavi sir, pio stara vina, vozio auta bez krova. 🤡

TheStig

Upala mu kašika u med. Šeki Francuska verzija Dzejms Bonda 🤣

Iznogud Časni

Šeki je ko mačja guza.

Iznogud Časni

Ajmo mi kakvu biznis ideju, recimo pravimo kuce od slame. Odeš do seljaka, još ti oni Plate da ne pale istu na njivi, stavis tamo da se suši, uceras u kalupe, hrpu blata i gradi. Poslije Švabama prodaš kao ekološko, hem zimi mogu proc bez grijanja jer i kod minus 5 vani u kuci ti je 11 bez grijanja, ne treba ruski plin…

Izmenjeno 1 godina pre od strane Iznogud Časni
TheStig

Dobra ideja. Šta čekamo 😁BB potjeraj kamion 🤣

Izmenjeno 1 godina pre od strane TheStig
BB

Prodao davno…

TheStig

Pih, sad nam propade ideja. Nemamo čime vući slamu 🤣Iznogude da mi stavimo ove dilde u upotrebu. Imaju kamionski obrtni momenat. Traži prikolicu 😆

Iznogud Časni

Dilde, Jeeeel? Pa da mi se slama zapali!?! C !

Iznogud Časni

Stane u Berlinga genug.