1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla isporučio 310.000 vozila u prvom kvartalu ove godine
Tesla isporučio 310.000 vozila u prvom kvartalu ove godine
1

Tesla isporučio 310.000 vozila u prvom kvartalu ove godine

117
1
Podelite sa prijateljima:

Odličan rezultat za američkog proizvođača električnih automobila.

Tesla nastavlja sa jačanjem na svim frontovima, pa su u tek okončanom kvartalu ubeležili čak 310.000 isporuka na globalnom nivou. To predstavlja impresivan skok od čak 68% naspram prvog kvartala prethodne godine!

“Ovo je bio izuzetno teško tromesečje zbog problema u lancu snabdevanja i novih epidemioloških pravila u Kini. Čestitke Teslinom timu i ključnim dobavljačima koji su spasili poslovanje”, rekao je Ilon Mask.

Prema prvim izveštajima od oko 310.000 dostavljenih četvorotočkaša, ogromna većina otpala je na duo Model 3/Model Y. Na sedan i SUV iz D segmenta otišlo je više od 295.000 automobila! Ostatak je pripao dvojcu Model S/Model X.

Strani eksperti upućuju da će Teslina godina značajno zavisiti od budućih dešavanja u fabrici u Kini. Tamošnji pogon je, bar za sada, potpuno zatvoren, zbog sve većeg broja slučajeva infekcije korona virusom u Šangaju.

Nedavno je američka marka počela sa proizvodnjom vozila u fabrici u Nemačkoj koja bi trebalo da namiri potrebe kupaca na Starom kontinentu. Ukoliko se pogon u Šangaju uskoro vrati normalnom funkcionisanju, jasno je da se Tesli smeši novi rekord po pitanju broja proizvedenih ali i prodatih automobila na godišnjem planu.

AutoRepublika 

(117)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Tesli toliko dobro ide da je svom modelu 3 preko noci digao cenu za 7.000 evra!!! Ovde je link sa jutrosnjom informacijom:

https://www.electrive.net/2022/04/04/tesla-erhoeht-preis-fuer-basis-model-3/