1. Home
  2. Vesti
  3. Kompanija Tesla suzila izbor lokacija za novu fabriku
Kompanija Tesla suzila izbor lokacija za novu fabriku
1

Kompanija Tesla suzila izbor lokacija za novu fabriku

195
1
Podelite sa prijateljima:

Tesla je zastupljena ovih dana u medijima najviše zbog svađe sa političarima u američkoj saveznoj državi Kaliforniji oko ponovnog otvaranja fabrike, ali to ne znači da nije bila aktivna i u drugim kategorijama društvenog života. Čelnici kompanije su najavili da su i skratili listu na kojoj je pobrojan izbor alternativnih lokacija za novu fabriku, tako da su na njoj sada ostali nazivi samo na dva grada. U igri su još uvek Ostin iz američke savezne države Teksas, kao i Tulsa smeštena u saveznoj državi Oklahomi.

Takva, to jest nova fabrika, čija lokacija je morala da bude u centralnom delu Amerike kako bi isporuka bila jednostavnija za obe obale, će biti najveća za Teslu. Naime, kako Tesla nema svoje izložbeno-prodajne salone, tako su dosadašnji novi vlasnici na istočnoj strani Amerike morali duže da čekaju na isporuke svojih ljubimaca pošto se jedina fabrika na ovom kontinentu nalazila u spomenutoj Kaliforniji. U njoj je zaposleno oko 10.000 radnika, dok se u gradu Rino (američka savezna država Nevada) nalazi i fabrika baterija sa oko 6.500 zaposlenih. Tesla takođe ima fabriku i u Kini, a nedavno je počela sa izgradnjom nove u Nemačkoj.

Tokom jedne aprilske konferencije za novinare, prvi čovek kompanije Ilon Mask je izjavio da će pobednik u izboru za grad domaćin novog fabričkog kompleksa biti poznat u roku od mesec dana. Kompanija Tesla naravno želi da razmotri ponude pristigle iz Teksasa i Oklahome, koje u većini slučajeva nude niže poreze prvih godina kao i investicije u samu fabriku.

Predstavici navedenih saveznih država nisu bili voljni da komentarišu proceduru i delikatan momenat u izboru lokacije.

AutoRepublika

(195)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Joseph

Da Tesla gradi tvornicu kod Berlina, u tijeku su zemljani radovi i putevi.