1. Home
  2. Industrija
  3. Porsche priprema redizajn modela Taycan
Porsche priprema redizajn modela Taycan
0

Porsche priprema redizajn modela Taycan

125
0
Podelite sa prijateljima:

Porsche se već suočava sa prvim ozbiljnijim fejsliftingom jednog od svojih najvažnijih modela, električne kupe limuzine koja je osvojila hiljade kupaca širom sveta svojim visokim performansama. Porsche Taycan je danas prava referenca u asortimanu, daleko ispred Panamere, pa čak i samog 911.

Uprkos činjenici da je njegov prepoznatljiv dizajn jedan od ključeva koji osvajaju kupce, a sa širokim spektrom električnih automobila koji dostižu luksuzni segment, nemačka firma nije mogla da propusti priliku da nastavi da bude lider u svojoj kategoriji. Iz tog razloga, već su se pojavili prvi prototipovi restilizovanog Porschea Taycana za modelnu godinu 2024, sa vrlo jednostavnom kamuflažom, skrivajući neke diskretne, ali precizne novine koje očekujemo u ovoj rekreaciji.

Nemačka firma je kamuflirala prednji branik, čije će linije biti modernizovane, dajući veću veličinu rešetki koja zauzima donji deo. Noviteti, koji će doći u Taycan, Taycan Cross Turismo i Sport Turismo, predstaviće neke nove blago modifikovane farove, u ravni sa kupolom prednjih krila gde su smešteni. Pored toga, oni će izgubiti lažni očnjak koji prolazi vertikalno kroz krajeve branika.

Nemački brend je takođe integrisao neke nove linije koje počinju od farova, protežući se do stubova vetrobranskog stakla, koje su veoma diskretni. Pozadi, Porsche će takođe prilagoditi moderne farove i branik, kao i unutrašnjost, gde će ponuditi podešavanja multifunkcionalnog volana, kao i tri digitalna ekrana.

Međutim, ono što je zaista zanimljivo je ispod karoserije. Asortiman Porschea Taycana Facelift, koji će debitovati krajem sledeće godine kao model za 2024. godinu, imaće sportskiju postavku šasije, iako nećemo videti veća poboljšanja u pogledu snage motora. Porsche će uključiti novi upravljački softver koji će malo povećati brzinu punjenja baterija i prenosa energije do elektromotora, dodatno povećavajući efikasnost i autonomiju.

AutoRepublika

(125)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments