1. Home
  2. Sajmovi
  3. Zbog povampirene korone odložen Salon automobila u Pekingu
Zbog povampirene korone odložen Salon automobila u Pekingu
5

Zbog povampirene korone odložen Salon automobila u Pekingu

171
5
Podelite sa prijateljima:

Organizatori Salona automobila u Pekingu, koji je inače trebalo da bude održan krajem narednog meseca u glavnom gradu Narodne Republike Kine, odlučili su da pomere trenutak otvaranja manifistacije za neki kasniji momenat, usled nedavne ponovne ekspanzije virusa COVID-19 koja je posebno izražena u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu. Vest smo pročitali na sajtu Reutersa.

O tome koji će biti novi datum početka Salona automobila u Pekingu tek treba da odluče organizatori događaja i Auto China, kako su pomenutoj redakciji preneli relevantni izvori, koji pak nisu želeli da ofiraju svoj identitet pre nego što nadležni učine vest javnom.

Iz entiteta Auto China nisu bili raspoloživi da momentalno komentarišu navod, dok je Reuters žurio da pirču objavi, pa smo ostali uskraćeni za navode druge strane.

Kina se u poslednje vreme bori s najžešćim talasom lokalno prenosivih slučajeva korone, još od kada ju je zahvatila početna epidemija sa središtem u Vuhanu, što se zbilo 2020. godine, dok su vlasti u više provincija ove države uvele kontrolu kretanja populacije.

Najveći sajam automobila na, opet najvećem svetskom tržištu novih vozila se održava svake godine, s tim da se naizmenično smenjuju domaćini. Jednom je sedište sajma u Pekingu, dok se naredne godine seli u Šangaj. Na njemu po tradiciji učestvuju međunarodno poznati, ali i proizvođači iz lokala. Uobičajeno je prisustvo kompanija poput Volkswagena, Toyote i Geelija, a nije redak slučaj da čuvene i velike marke odaberu baš ovaj skup kao mesto na kom će upriličiti neku važnu premijeru noviteta.

Podsetićemo da je Salon automobila u Pekingu već odlagan 2020. godine, kada je umesto u aprilu, što je tradicionalan momenat, izmešten za septembar. Naravno, i ovde je korona umešala prste.

AutoRepublika

(171)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

Zašto? Pa zar nisu pelcovali stanovništvo ? Ako jesu sta im korona smeta, zar nije pelcovanje spas?

moron

A mi pobedeli koronu …

Iznogud Časni

Golom iz ofsajda jer vam je vozd potplatio sudiju!

igi

Ne samo što smo je pobedili nego i oterali nazad u Kinu!

moron

Tako nekako 🙂