1. Home
  2. Vesti
  3. Francuzi pojačali istragu u vezi s Gonovim privatnim zabavama u Versaju na račun firme
Francuzi pojačali istragu u vezi s Gonovim privatnim zabavama u Versaju na račun firme
4

Francuzi pojačali istragu u vezi s Gonovim privatnim zabavama u Versaju na račun firme

275
4
Podelite sa prijateljima:

Francuski tužioci su pojačali istragu zbog navodne pronevere Renaultovih sredstava od strane bivšeg šefa alijanse, Karlosa Gona, rekavši da je slučaj sada dodeljen sudiji da bi se pokrenula zvanična istraga.

Kancelarija tužioca u Nanteru na obodu Pariza, od prošle godine istražuje zabavu koju je Gon organizovao za svoju suprugu u raskošnoj versajskoj palati, između ostalog.

U saopštenju stoji da će sudija razmotriti nekoliko optužbi povezanih s Renaultom, gde se cilja na neimenovanu osobu ili više njih. Izvor iz suda je potvrdio da je među njima i Gon.

Njegov advokat je izjavio da pozdravlja mogućnost da pruži svoju verziju događaja.

„Obezbedićemo naše objašnjenje sudiji nakon što konačno budemo imali pristup spisima predmeta“, rekao je advokat Žan-Iv Le Bornj.

Gon, koji je trenutno u Libanu, gde je pobegao iiz Japana, negira bilo kakve optužbe smatrajući da je potpuno nevin.

Rojters je u januaru izvestio da su sudije, koje imaju šira ovlašćenja od istražitelja u vođenju krivičnog slučaja, spremne da se uključe, što bi tužilaštvo moglo da približi korak ostvarenju cilja.

Kancelarija tužioca je saopštila da su u slučaj uključeni sumnjivi finansijski tokovi između Renaulta i distributera iz Omana, uz trošenja na putovanja i događaje na račun kompanije.

Istražitelji takođe ispituju da li je Gon svesno iskoristio sredstva kompanije u cilju organizovanja privatne zabave, tačnije rođendanskog slavlja njegove supruge 2016.

Gonovi advokati kažu da nije učinio ništa loše, ali da je moguće da je došlo do nerazumevanja između Versaja i organizatora događaja u vezi s tim ko će snositi troškove.

To nije sve, jer je još jedan događaj organizovan u Versaju 2014., kada je Gon održao korporativnu zabavu da bi proslavio 15 godina alijanse između Renaulta i Nissana. Taj slučaj je takođe pod lupom, rekao je izvor iz suda.

Na konferenciji za medije održanoj u januaru, Gon je odbacio navode da su većinu gostiju na zabavi koju je platio RNBV (kompanija sa sedištem u Holandiji za Renault i Nissan) činili njegovi prijatelji i članovi porodice, rekavši da su kompanije pozvale poslovne kontakte iz prodajnih salona i druge partnere.

Renault je sproveo sopstvenu internu istragu vezanu za Gonov mandat, uručivši informacije tužiocima prošle godine. U to je uključena i istraga oko više miliona evra, navodno predviđenih za subvencionisanje omanskog distributera.

AutoRepublika

(275)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Slavko

Sve mi se nesto vrzma po glavi da je Gon na mestu sefa bio veoma koristan za Alijansu, narocito Nissan, uz sve njegove vrline i mane. Nissan sad, bar naoko, ne zna gde udara, Renault se kako tako drzi.

Don

Ko da je Berlusconi…i taj je prosao ko j..c, a ovaj svima nam dragi Gon, Ko samoupravljac.
Na koncu i Bruce Lee je jedini koji je pretukao i koknuo chuck norrisa.
Gonu ne pakovati!

s mile

lično mislim da ako ima šta da mu se prebaci su mogući finansijski problemi u fabrikama, i slično… korupcija u nabavci delova, opreme, krađe,

a to da li se malo ovajdio na proslavama, to je bre sitno, i mnogi to rade…. a i lako će se izvući, šta zna neki referent dali je račun od proslave za firmu, ili privatno

Renault Terminator

Budalasi…vratite bre covijeka nazad na posao,lijepo mu se izvinite i zamolite ga da vrati alijansu na No.1 po prodaji vozila.