1. Home
  2. Vesti
  3. Daimler kažnjen sa 870 miliona evra
Daimler kažnjen sa 870 miliona evra
2

Daimler kažnjen sa 870 miliona evra

1.53K
2
Podelite sa prijateljima:

Daimler je kažnjen s 870 miliona evra zbog „nemarnog kršenja zakona“, koje je za posledicu imalo prodaju dizel automobila s lažnom nominalnom emisijom štetnih gasova.

Tužioci su utvrdili da je proizvođač iz Štutgarta prodao oko 684.000 vozila koja nisu u skladu s važećom ekološkom regulativom vezanom za emisiju azot-oksida, saopštile su štutgartske vlasti.

U odvojenoj izjavi, Daimler, matična kompanija Mercedes-Benza, rekla je da ne očekuje da će kazna imati značajniji uticaj na zaradu u trećem kvartalu.

Ova novčana sankcija je najnovija mera nakon pojačanog nadzora organa vlasti posle izbijanja „dizelgejta“, koji nastavlja da remeti nemačku automobilsku industriju četiri godine kasnije.

Kao što smo izvestili, Herbert Dis i Hans Diter Peč su optuženi za berzanske malverzacije u Nemačkoj, jer su propustili da na vreme informišu investitore u vezi sa spornim motorima. Bivši šef VW grupe, Martin Vinterkorn, takođe je među optuženima.

Vlasti u Štutgartu, domu Daimlera, otvorile su istragu ranije ove godine. Porsche je u maju platio 535 miliona evra, dok je snabdevačka firma, Robert Bosch, kažnjena sa 90 miliona evra.

Štutgartski tužioci su izjavili da kazna za Daimler nema uticaja na tekuću istragu protiv pojedinaca za koje se sumnja da su manipulisali sa softverom za dizel motore.

AutoRepublika

 

(1534)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Pala muva na slona….

Goran Jurković

A je. Pa to je 1000eu po autu. Slabo