1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen Golf je ponovo najprodavaniji automobil u Evropi
Volkswagen Golf je ponovo najprodavaniji automobil u Evropi
11

Volkswagen Golf je ponovo najprodavaniji automobil u Evropi

717
11
Podelite sa prijateljima:

U februaru je u 26 zemalja članica EU prodato manje od 795.000 automobila, što je za 5,4% slabiji rezultat naspram referentnog perioda lane. 

Svetla tačka u poprilično lošem periodu za automobilsku industriju i prateće tržište jesu baterijska vozila. U prethodnom mesecu ovakvi četvorotočkaši (EV+PHEV) imali su udeo od 20% na evropskom tržištu. Koliko je zapravo teška situacija na tržištu Starog kontinenta govori činjenica da su samo dva od deset najpopularnijih modela uspeli da upišu rast isporuka.

Najprodavaniji automobil u EU tokom prošlog meseca bio je Volkswagen Golf sa nešto više od 15.000 indeksiranih registracija. Tik iza njega je Peugeot 208 sa 14.666 dostavljenih primeraka, dok je treće mesto zauzela Dacia Sandero (13.105).

Četvrtoplasirani je Citroen C3 koji je uspeo da pronađe put do nešto više od 12.800 novih vlasnika. Peta pozicija pripala je Peugeotu 2008 – francuski krosover stigao je do 12.579 potrošača.

Zanimljivo je da među vodećim modelima dominiraju oni koji stižu iz Stellantisa – čak šest od deset, dok se Renault grupa može pohvaliti sa dva bestselera.

Top 10 najprodavanijih automobila u EU tokom prethodnog meseca:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AutoRepublika 

(717)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

11 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Izgleda da je narodu trebalo „malo“ vremena da se navikne na njegovu haubu koja lici na poklopac WC solje. 🙂 🙂 🙂 Toplista najbolje prodavanih automobila u EU pokazuje da se na vrhu nalaze mali, tj. jeftini automobili.

Izmenjeno 2 godine pre od strane Matija
Rikošet

Interesantne su ove vijesti iz „budućnosti“? Kod nas je „šestica“ tek sad u zenitu popularnosti…

Iznogud Časni

Zar ima razlike?

TheStig

https://youtu.be/twyw8UdsWnY

Kako nema. Ovo da pokušaš na osmici otpala bi vrata a vjerovatno i sve drugo 🤣

Iznogud Časni

Znaci, VW golf samo za luđake i divljake koji skaču po vratima auta i lupaju ultra jako vrata. Bravo VW za reklamu, pronašli ste jedinu stvar u kojoj ste bolji od konkurencije. Klap,klap

Izmenjeno 2 godine pre od strane Iznogud Časni
TheStig

To i jeste po meni jedini kvalitet vw grupe. Ostalo sto ubace u automobil je srednji prosjek, da ne kazem zalost😅

moron

Meni se golf šestica baš dopada.
A koliko mi je dobra čak i sedmica, shvatio sam tek kada je došla osmica …

Rikošet

Što se tiče kabinskog prostora i udobnosti mom skeletu je najbolje sjela šestica, a sedmicu čisto subjektivno doživljavam kao najkvalitetnijeg Golfa svih vremena…

Osmica je trendovski automobil, koji se predigitalizovan i koji je napustio u potpunosti Golfovu filozofiju da treba „biti mjera u svemu“…

TheStig

Sedmica je u prodaji polovnjaka sada aktuelnija od sestice jer je u tom dobu kad ih ima mnogo starijih od 5 godina. Modeli sa baznijom opremom i 1.6 tdi se mogu ovdje naci vec od 8500 eur. A kako su cijene polovnjaka skocile pare koje narod bledavi trazi za bolje opremljene sestice su suludi iznosi imajuci u obziru starost i kilometraze tih primjeraka.

Rikošet

Ma karikiram, poenta je da nemamo para za novu osmicu…

moron

Kako je krenulo, ne novi Golf, već i bazna Dačija postaje nedostupna sve većem broju kupaca. Totalno ludilo.