1. Home
  2. Vesti
  3. Kia EV6 je “Evropski automobil godine”
Kia EV6 je “Evropski automobil godine”
6

Kia EV6 je “Evropski automobil godine”

296
6
Podelite sa prijateljima:

Južnokorejski EV model osvojio je prestižnu nagradu.

Stručni žiri kojeg čine automobilski novinari iz 22  evropske zemlje odabrao je pobednika. To je Kia EV6 koja je prikupila ukupno 279 poena. Ovo je ujedno prvi put da neki model ovog korejskog brenda dobija ovaj laskavi naslov.

Iza EV6 našao se Renault Megane E-Tech, kojem je titula pobegla za 14 poena, dok je podijum kompletirao Hyundai Ioniq 5 sa 261 osvojenim bodom.

U finalu za izbor nagrade “Evropski automobil 2022. godine” našli su se i Peugeot 308, Škoda Enyaq iV, Cupra Born i Ford Mustang Mach E. Kao što se da videti iz priloženog, samo je Peugeot 308 dostupan i sa SUS motorima, dok su svi ostali kandidati pripadnici EV klase.

Francuski hečbek prikupio je 191 poen, Enyaq 185, Mustang Mach E je stigao do 150 bodova, dok je žiri Cupri Born dodelio ukupno 144 poena. Inače, ovo je bilo 59. izdanje nagrade “Evropski automobil godine”, koje je inače trebalo da bude održano na otkazanom Salonu automobila u Ženevi.

No, ni ova manifestacija nije lišena uticaja političkih i vojnih obračuna na relaciji Rusija-Ukrajina. Juče je pre nego što je počelo svečano proglašenje pobednika gotovo krišom saopšteno da se glasovi ruskih članova žirija neće uvažiti, i da su njihovi bodovi suspendovani.

Uz tu, ruska zastava se nije pojavila na manifestaciji, a kako se navodi u saopštenju za javnost, bodovi novinara iz najveće zemlje na svetu ne bi promenili situaciju na tabeli.

AutoRepublika 

(296)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Čestitam! U Rusiji su Kia i Hyundai posebno popularne marke…

Iznogud Časni

bas je vatrena 😀

Iznogud Časni

erhöhen sich die Preise für eine Kilowattstunde von 38 auf 49 Cent (AC) oder sogar von 38 auf 69 Cent (DC).
raste i cijena struje…kad je nama dizel bezmalo pa 2 eura, kao da smo u Italiji, mora i struja malo..

BB

Jeli ovo cijena na punjaču?
kolika je cijena na kućnom priključku?

Iznogud Časni

A punjač,da. Struja kuci? Ne znam sad, vani sam. 38 centi? Stvarno ne znam, vidi online. Uglavnom, stalno poskupljuju i ove godine će dici za 200€

Bungi

Veoma pošteno glasanje, jedna zemlja se suspenduje mimo odluka UN.? Ovi zapadnjaci misle da su čitav svijet, jesu malo sutra.